– Vi selger Tippeligaens desidert beste spiss

Det sier Kjetil Rekdal om at Kjartansson er på vei til kinesisk fotball. Men VIF-treneren har ikke prøvd å overtale Kjartansson til å bli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Les alt om fotball her!

Det skriver Vålerenga på klubbens egen hjemmeside tirsdag.

– Vålerenga har akseptert et bud på Vidar Ørn Kjartansson, og med det er klubbens forhandlinger med den kinesiske klubben Jiangsu avsluttet. Kjartansson drar til Kina i dag for medisinsk test og de siste forhandlinger med Jiangsu om de personlige betingelsene, står det på klubbens hjemmeside.

– Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga, og angrer ikke et sekund på at jeg valgte Oslo som første stopp i min internasjonale karriere, sier Kjartansson selv.

– Jeg har fått mange gode venner, og har likt meg veldig godt. Takket være mine gode lagkamerater ble jeg toppscorer i 2014, og det er med vemod jeg vil forlate både klubben og byen, legger han til.

– Fikk henvendelse før jul
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal sier til TV 2 sier at Vålerenga lenge har skjønt at det har gått mot et salg.

– Vi fikk en henvendelse før jul, så vi skjønte nå gikk det mot salg. Vidar var innstilt på å dra, han var fornøyd med det han var forespeilet. Nå har vi forsåvidt forhandlet i en måned, så til slutt ble vi fornøyd også.

– Hva skulle til for at dere ble fornøyd?

– Det handlet om å få til en solid pakke økonomisk, vi selger jo Tippeligaens desidert beste spiss. En garantist for mye mål. Når du selger den så må du ta deg godt betalt for det føler jeg vi har fått, sier Rekdal til TV 2 og fortsetter:

– Det styrker økonomien til klubben først og fremst og styrker mulighetene til å bygge videre på det vi har startet på. Konsekvensen av at Vidar blir solgt er en del av en langsiktig plan klubben har med å utvikle spillere og selge videre og bygge opp en god egenkapital og bygge opp Vålerenga til å bli en veldrevet fotballklubb. Det er et stykke igjen dit, men vi har kommet et langt stykke videre med et stort salg.

– Hvordan ser du på å miste Vidar?

–  Det er to sider av den saken. Den ene er vemodig. Vidar var veldig godt likt her. En fantastisk person som betydde ekstremt mye for måten vi spilte på i fjor. Attraktivt, offensivt, mange mål. Måten han scoret mange av målene på er nesten sensasjonelle. 

– Prøvde dere å overtale han til å bli?

– Nei, det gjorde vi ikke. Når det kommer en sånn pakke på bordet så handler det mest om å få til en avtale som gjør begge parter fornøyd. Det har vi fått til. 

Har treningsavtale med Daniel Braaten
– Vi forsterker økonomien betraktelig. Det har vært tunge år med store minus. 2015 er et utfordrene år også, men det blir bedre nå og lettere nå. Nå handler det om å forvalte og reinvestere slik at laget blir bedre, sier Rekdal.

– Daniel Braaten trener med dere. Er han mer aktuell nå som dere har mer penger?

– Tja, vi har en avtale med Daniel at han skal trene med oss. Jeg vet at han innerst inne har lyst til å prøve seg i utlandet og det vinduet stenger jo snart. Vi får summere opp når januar er over.

– Ingen norske klubber kunne sagt nei
Ifølge daglig leder i Vålerenga Stig-Ove Sandnes innrømmer at Vålerenga kommer til å tjene gode penger på et eventuelt Kjartansson-salg.

– Når Jiangsu kommer med et solid tilbud som også er interessant for spilleren, sier det seg selv at styret må vurdere dette. I dette tilfellet er overgangssummen så stor at ingen norske klubber kan si nei, sier Sandes til vif-fotball.no.