Godset til TV 2: – Vi er inne i den avsluttende fasen 

Jostein Flo og Erik Espeseth landet på Gardermoen etter å ha forhandlet med Real Madrid i København. Ødegaard selv stakk på trening.

SISTE:

  • Martin Ødegaard har kastet krykkene. Han ankom i farens bil klokken 14.50 klubbhuset til Strømsgodset på Gulskogen for en liten treningsøkt på en tredemølle i andre etasje der klubbens administrasjon holder til. – Jeg skal bare trene litt, jeg, sa Ødegaard til TV 2. Like over kl. 16 var økten over. Ødegaard oppsummerte kort overfor TV 2. – Den var bra, sa Ødegaard om økten før han løp ut til en ventende bil.
  • Jostein Flo og Erik Espeseth landet på Gardermoen 13.08 fra København og var ute i ankomsthallen et drøyt kvarter senere. – Vi er i en avsluttende fase med klubben (Real Madrid), sier Erik Espeseth.– Det kommer en pressemelding når ting er klart. 

– Hvor lenge drøyer det?

 Det kan jeg ikke si, det kommer en pressemelding, var den korte kommentaren fra Strømsgodset-delegasjonen som har vært i København og forhandlet med Real Madrid mandag kveld og tirsdag morgen. 

  • Forhandlingene mellom Strømsgodset og Real Madrid har ifølge dansk BT foregått i København.
  • – Forhandlingene fant i første omgang sted på Hotel D'Angleterre på Kongens Nytorv, skriver den danske avisen.
  • Avisen legger til at de to partene forlot hotellet rundt klokken 10.30, angivelig for å bevege seg mot Kastrup.

Strømsgodset og Real Madrid ble mandag kveld enige om en overgang som binder stortalentet til klubben i tre og et halvt år, skriver dt.no

Ifølge avisen reiser Ødegaard til Madrid torsdag for å signere kontrakten. 

Fremdeles i Norge
 Det er grunn til å tro at spiller og Real Madrid allerede er enig om den personlige kontrakten og at en presentasjon av spilleren vil da kunne skje innen et par dager. 

Petter Veland – som er ekspert på spansk fotball for CMore – sier til TV 2 Sporten at klubben etter all sannsynlighet vil åpne dørene til Santiago Bernabeu for publikum om de vurderer Ødegaard som en A-spiller.

Hvor stor festen blir, avhenger av hva slags kontrakt Martin signerer. Dersom han signerer som A-spiller, er det trolig full pakke med presentasjon, pressekonferanse og triksing ute på stadion. Signeres han som B-spiller, er det mer usikkert hvordan opplegget blir.

Ødegaard er tiltenkt en rolle på klubbens andrelag fram til sommeren og spillere i denne kategorien får aldri en presentasjon som er praksis med de store stjernene. Det er derimot mulig at klubben gjør et unntak for Martin Ødegaard ettersom det har vært såpass stor oppmerksomhet rundt overgangen både i spansk og norsk presse.

– Klubben informert
Tirsdag formiddag bekrefter Real Madrid overfor TV 2 at alle i klubben er informert om at Ødegaard-signeringen er i boks. Klubbens informasjonavdeling sitter nå bare og venter på å få offentliggjøre overgangen i alle kanaler.

– De som jobber i klubbbens informasjonsavdeling er alle orientert og sitter omtrent bare og venter på å få trykke på knappen for å offentliggjøre dette, sier en kilde til TV 2.

Godset: – Bekrefter ingenting før overgangen er i boks
I Strømsgodset ønsker ingen å kommentere overgangen før ting er i boks. 

–  Det er ingen i Strømsgodset som vil kommentere dette før i ettermiddag eller i kveld. Vi kommer ikke til å bekrefte noe før alt er i boks, sier styreformann i Strømsgodset fotball, Tom Saxegaard til TV 2. 

– Hva er det som gjenstår?

– Det skjønner du nok selv.

– Det gjenstår kun formaliteter nå før Martin Ødegaard er solgt?

– Ja.