2015 blir et svært viktig år for Volvo. Først kommer SUV-en XC90 i helt ny versjon, så er det klart for storbilen S90. Dette er konseptbilen Universe Concept. Det er ventet at S90 får flere designelementer fra denne.
2015 blir et svært viktig år for Volvo. Først kommer SUV-en XC90 i helt ny versjon, så er det klart for storbilen S90. Dette er konseptbilen Universe Concept. Det er ventet at S90 får flere designelementer fra denne.

Snart kommer den mest eksklusive Volvoen noensinne

Skal ta opp kampen mot statusmerkene.

Akkurat nå er det litt stille før stormen hos Volvo. Ved fabrikken i Torslanda er man så smått i gang med produksjonen av nye XC90 – den store SUV-en som blir uhyre viktig for Volvo i årene som kommer.

Snart skal den begynne å rulle ut, og snart skal Volvo få svaret på om XC90  treffer blink eller ikke.

Det stopper på ingen måte der. XC90 er først ut av en rekke nye Volvoer, og vi trenger ikke vente lenge på den neste.

Dette er stasjonsvogn til svært hyggelig pris

På overtid 

Senere i år skal nemlig Volvo vise det som blir deres mest eksklusive bil noensinne, nemlig nye S90.

Denne skal ikke bare erstatte dagens S80 som strengt tatt er solid på overtid. Den skal også markere at Volvo nå for alvor ønsker å ta opp kampen mot de tyske premiummerkene i denne klassen. 

S90 skal nemlig gå rett i strupen på BMW 5-serie, Mercedes E-klasse og Audi A6. 

Se hva Volvo har funnet på her:

Familielikhet

For å klare det, satser Volvo på en kombinasjon av design, moderne teknologi og luksus. Under skallet skal S90 ha veldig mye til felles med nettopp XC90.

De to bygger på samme plattform, Volvos nye og svært fleksible SPA-plattform. Denne er utviklet helt på egenhånd. XC90 er også den første bilen Volvo har konstruert selv fra bunnen av, etter de ble solgt fra sitt tidligere eierselskap Ford, til kinesiske Geely. 

Det er ventet at S90 kommer til å vokse i forhold til S80, også at den får en rekke designelementer fra konseptbilen Universe Concept, som ble vist første gang i 2011. Dessuten blir det naturligvis en betydelig familielikhet med XC90.

Ny XC90 - 150.000 kroner ned i pris

Ny modell i juni

Volvo har rike stasjonsvogntradisjoner, og i vårt marked er den karosserivarianten mye mer populær enn sedan. 

Det skal da heller ikke vare lenge før S90 får selskap av V90, som dermed også kommer til å bli en av de største stasjonsvognene på markedet. 

Mens de venter på nye modeller, viser Volvo for øvrig Cross Country-utgave av sedanen S60 på bilutstillingen i Detroit akkurat nå. Den modellen kommer til Norge i juni.

Her kan du lese mer om S60 Cross Country

Svensken ligger i 260 km/t – så gir han full gass!