TIDENES FØRSTE NORSKE REAL-SPILLER: Martin Ødegaard. Her fra Idrettsgallaen på Hamar. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TIDENES FØRSTE NORSKE REAL-SPILLER: Martin Ødegaard. Her fra Idrettsgallaen på Hamar. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Real Madrid har alt klart til Martin-fest 

Venter bare på å få trykke på knappen.

  • Siste: Tirsdag formiddag bekrefter Real Madrid overfor TV 2 at alle i klubben er informert om at Ødegaard-signeringen er i boks. Klubbens informasjonavdeling sitter nå bare og venter på å få offentliggjøre overgangen i alle kanaler. 

– De som jobber i klubbbens informasjonsavdeling er alle orientert og sitter omtrent bare og venter på å få trykke  på knappen for å offentliggjøre dette, sier en kilde til TV 2.

Mandag kveld fikk TV 2 opplyst at ingenting var offisielt. 
– Ingenting er offisielt..., opplyser Real Madrids pressesjef Carlos Garbajosa til TV 2 mandag kveld.

Bekreftelsen rundt Martin Ødegaards fotballfremtid synes imidlertid å være nært forestående. Hos Strømsgodset letter man også litt på sløret.

– Når du har med en klubb som Real Madrid å gjøre, får alle involverte det de skal ha, sier David Nielsen til TV 2 mandag.

Etter stor utvikling i løpet av mandagen kommer det i tillegg bekreftelser fra spanske medier.

Enkelte journalister hevder at alt nå er klart og at kun den endelige bekreftelsen gjenstår. 

Forhandlinger på nøytral grunn

– Martin Ødegaard er klar for Real Madrid. Det mangler kun bekreftelse fra de to klubbene, skriver La Sexta-journalist José Luis Sánchez på twitter. 

– Det er en realitet. Martin Ødegaard til Real Madrid, skriver nyhetssiden Madrid Sports på samme nettsted.

Det harmonerer godt med opplysninger TV 2 sitter på. Som TV 2 meldte tidligere i dag skal det kun gjenstå formaliteter før overgangen kan bekreftes av de involverte partene. Strømsgodset og Real Madrid ble enige om å legge forhandlingene til nøytral grunn.

Pappa Hans Erik Ødegaard var imidlertid tilstede på dagens Mjøndalen-trening, som normalt. Der insisterte han, som alltid, på ikke å kommentere nyhetene. Mjøndalen-trener Vegard Hansen var derimot noe mer åpen om fremtiden.

– Jeg er lei meg for å miste Hans Erik, sa han på treningsfeltet.

– 30 millioner kroner

Som et ledd i sønnens overgang til Real Madrid, vil nemlig far Hans Erik flytte med til Madrid. Der vil han få en rolle i klubben. Hvilken rolle det dreier seg om, er foreløpig ikke kjent.  

Overnevnte José Luis Sánchez meldte tidligere i kveld at Real Madrid har engasjert en språklærer for å gjøre overgangen minst mulig komplisert for det norske stortalentet.

Etter hva TV 2 får opplyst av kilder nær overgangen, skal store deler av mandagen ha gått med til reising. Likevel utelukkes det ikke at partene kan ha signert papirene allerede i kveld. 

Overgangssummen er foreløpig ikke kjent. Drammens Tidende skrev tidligere i dag at overgangssummen trolig vil ligge på 20-30 millioner kroner. Ifølge VG skal partene være enige om 30 millioner kroner. I tillegg kan Godset få ytterligere 30 millioner basert på prestasjoner.

Tirsdag morgen meldte VG at Martin Ødegaard kan få en startlønn på 20 millioner kroner i Real Madrid.

– Nordmannen sammenlignes med  Isco (22) som tjener omtrent 2.5 millioner euro i året. Ødegaard har «bevist» langt mindre enn spanjolen, men oppmerksomheten og kampen om Ødegaards underskrift gjør at han vil omtrent vil få en tilsvarende årslønn, skriver avisen.