VIL HA PENGER: Alex Nash og pappa Derek sammen med fakturaen de fikk fra en mor fordi han ikke dukket opp i en skibursdag. Foto: SWNS/Bulls Press
VIL HA PENGER: Alex Nash og pappa Derek sammen med fakturaen de fikk fra en mor fordi han ikke dukket opp i en skibursdag. Foto: SWNS/Bulls Press

Alex (5) kunne ikke gå i bursdag – fikk faktura fra rasende mor

Alex Nash ville heller besøke besteforeldrene enn å dra i skibursdag. Nå truer bursdagsbarnets mor med rettssak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

6. januar var Cornwall-gutten Alex Nash (5) påmeldt en skibursdag i engelske Plymouth.

Foreldrene hadde helt glemt at familien hadde avtalt å besøke guttens besteforeldre samme dag.

Alex og familien dro derfor til besteforeldrene, men én uke senere kom femåringen hjem fra skolen med en regning i ryggsekken. 

Regningen var på 150 kroner og markert med «Barnebursdag – ikke-oppmøtt-gebyr».

Nå risikerer Alex' foreldre å bli trukket for retten av bursdagsbarnets mor, Julie Lawrence (32) fordi hun mener at hun er i sin fulle rett til å få pengene fordi hun aldri fikk beskjed om at Alex ikke kunne komme.

– Jeg trodde at det var en spøk, men jeg skjønte fort at dette faktisk var alvor, sier Alex' far Derek Nash (45) til bilde- og nyhetsbyrået South Wales News Service.

Mener hun er i sin fulle rett

FAKTURAEN: Slik så regningen Alex fikk med seg hjem ut. Foto: SWNS/Bulls Press
FAKTURAEN: Slik så regningen Alex fikk med seg hjem ut. Foto: SWNS/Bulls Press

 

Han mener at det er urimelig å betale for noe Alex ikke har deltatt på, og hevder at det ikke var noen kontaktinformasjon til bursdagsbarnets foreldre på invitasjonen slik at det var mulig å melde avbud.

Lawrence er derimot av en annen oppfatning.

– Alle detaljene var på invitasjonen. De hadde all informasjon de trengte for å kontakte meg og melde avbud, sier hun.

Det koster 150 kroner per barn å feire bursdag i Plymouth Ski Slope and Snowboard Centre. Prisen inkluderer én tur i et snødekk, tre turer i en rutsjebane, et varmt måltid, iskrem, godterier og ballonger.

Det viste seg at Lawrence hadde troppet opp på barneskolen, funnet en av Alex' lærere, og bedt henne om å gi gutten en brun konvolutt. Læreren la konvolutten i guttens ryggsekk, uvitende om hva den inneholdt. 

– Jeg har pratet med andre foreldre. Alle synes at det er helt latterlig. Jeg finner nesten ikke ord, sier Derek Nash. 

Og:

TRIST: Alex forteller at han er lei seg for at han har mistet en lekekamerat på grunn av den bitre pengestriden. Foto: SWNS/Bulls Press
TRIST: Alex forteller at han er lei seg for at han har mistet en lekekamerat på grunn av den bitre pengestriden. Foto: SWNS/Bulls Press

– Jeg oppsøkte Alex' hovedlærer, og hun beklaget på det sterkeste for at gutten vår fikk en faktura i sekken. Hun sa at dette strider mot alle regler de har på skolen.  

Derek forteller at bursdagsbarnet ikke ønsker å leke med Alex på skolen mer, og at sønnen synes at det er det er dumt at han har mistet en lekekamerat. 

Gebyret finnes ikke

– Dette er en krangel mellom to foreldre. En av foreldrene har dratt oss inn i dette. Det er galskap fordi vi har ikke noe å gjøre med dette. Vi har ikke slike gebyrer. Vi ber om et lite depositum når foreldre booker bursdagen, og 48 timer før bursdagen må de bekrefte antall hoder og betale oss hele beløpet. Det er 150 kroner per person. Vi har ikke noe «ikke oppmøtt»-gebyr, sier skisenterets leder Louisa Duggan. 

Og:

– Dukker et barn ikke opp, så er vi ganske fleksible. Vi gir kanskje bursdagsbarnet gratis klippekort eller litt kreditt i restauranten for å kompensere. Jeg vet ikke om det er en god eller dårlig idé å sende faktura til barna som ikke kan komme, men jeg hadde ikke gjort noe slikt selv. 

Beklaget på Facebook

Alex mor Tanya Walsh (30) sier at hun har forsøkt å komme til en løsning med Julie Lawrence, men til ingen nytte.

– Jeg skrev til henne på Facebook og beklaget og spurte om vi kunne løse dette på en annen måte. Hun sa at det eneste riktige var å betale. Deretter begynte hun å prate om at hun skulle trekke oss til retten. Nå venter jeg spent på neste trekk, sier hun. 

Tanya sier at hun forstår at Lawrence gjerne skulle hatt pengene.

– Jeg forstår alt dette. Men dette handler mest om måten hun har gjort det på. Du sender ikke barn regninger fordi de ikke kunne komme i en bursdag, avslutter hun.

For at Julie Lawrence skal få prøvd saken i retten, må hun betale myndighetene et gebyr på 250 kroner. Ergo vil en eventuell rettssak ikke dekke inn de 150 kronene hun krever fra Alex' foreldre.