Bjarne Brøndbo overrasket Jonas Fjeld: – Den låta kledde Bjarne!

Se alle «Hver gang vi møtes»-opptredenene og hva Jonas Fjeld synes om versjonene.

Jonas Fjeld (61) ble hyllet i «Hver gang vi møtes» på TV 2 lørdag.

Jonas Fjeld – eller Terje Lillegård Jensen som han egentlig heter – er en av norsk musikks virkelige ikoner og har vunnet fire spellemannspriser i løpet av sin snaut 45 år lange musikkarriere.

Han ble først kjent i det eksentriske bandet Jonas Fjeld Rock n’ Rolf Band på begynnelsen av 70-tallet, og har siden den gang gitt ut plater med trioen Danko/Fjeld/Andersen, duoen To Rustne Herrer (med Ole Paus) og som soloartist. I en lang periode på 80-tallet var han også en av landets mest aktive og etterspurte produsenter og studiomusikere.

Vi fulgte sendingen i takt med programmet med videoer av alle opptredenene og hva Jonas Fjeld synes om versjonene.

– Aldeles nydelig

Inger Lise Rypdal ble den første artisten som fikk hylle Jonas. Hun valgte «Drammen i regn» fra suksessalbumet «Svært nok for meg» fra 1990.

– At hun skulle gjøre den var kanskje det eneste jeg forventet. Versjonen var aldeles nydelig. Den var i beste Inger Lise-stil og bandet gjorde et veldig fint arrangement på den. «Drammen i regn» er en jævla fin sang, så jeg forventet at noen skulle ta den, og magefølelsen sa at Inger Lise kom til å gjøre en super versjon av den. Og det gjorde hun, sier Jonas Fjeld til TV 2.

– Deilig å høre ham synge på norsk

Thom Hell tok «Hun kom som en engel», som også er hentet fra «Svært nok for meg»-albumet.

– Det var en liten overraskelse. Men den kledde det musikalske landskapet til Thom, og det er så deilig å høre ham synge på norsk. Han sang den på kristiansandsk. Det er veldig vakkert. Jeg gleder meg til en norsk plate med Thom.

– Pål var «outstanding»

Pål «OnklP» Tøien valgte 1989-kjempehiten «Engler i sneen», og Jonas synes valget var både vågalt og vellykket.

– På beste OnklP-vis tok han den! Suveren versjon! Han skriver så fantastisk flotte tekster, altså. Han har jeg fått veldig sansen for. Det er risky å ta en versjon av «Engler i sneen», og forventet nesten ikke at noen skulle gjøre den, fordi den er gjort så mange ganger. Også har det for så vidt vært en rapversjon av den da vi gjorde programmet «Cover Me». Men den til Pål var outstanding, for å si det på Pålsk. Det er så mange nye ord jeg har lært meg. Kidsa!

«Engler i sneen» ble for øvrig fremført av Kurt Nilsen og Lene Marlin i sesong 2. Klikk her for å se den versjonen.

– Absolutt den største overraskelsen

Lene Nystrøm reiste tilbake til 1984 og fremførte «The Bells are Ringing for You Now» fra albumet «Neck n’ Neck».

– Det var absolutt den største overraskelsen. Jeg håpet så inderlig at noen skulle ta tak i tiden da jeg sang på engelsk. Det er et hav av låter som ligger der óg. Den låta var en hit og jeg aldri hørt noen gjøre en versjon av den, og Lene gjorde en super versjon av den. Fy faen, det var tøft. Jeg håper at hun ikke slutter å fremføre den. Den kledde henne veldig godt.

– Den kledde trøndersk

Bjarne Brøndbo tolket låta som Jonas Fjeld ga bort til Steinar Albrigtsen i 1990, «Till the Morning Comes». Denne gangen oversatt til trøndersk.

– Det var også en overraskelse. Det var veldig deilig at han fikk den oversatt til norsk. Den låta kledde Bjarne! Den kledde trøndersk.

Se Bjarne Brøndbo fremføre «Till the Morning Comes» øverst i artikkelen.

– Noe av det flotteste som finnes

Silje avsluttet Jonas’ dag med «Tordensky» fra To Rustne Herrers selvtitulerte debutplate fra 1996.

– En versjon i beste Silje-stil. Det var veldig vakkert at hun tok vekk alt kompet og lot pianoet være igjen, for da får du masse plass til Silje. Å høre de flotte tonene til Silje er noe av det flotteste som finnes. Hun har en nydelig stemme. Det var litt overraskende at hun tok den ned på pianonivået, men jeg synes det var veldig, veldig bra.

Til alle som måtte lure: «Tordensky» er kona til Jonas Fjeld.

– Ja, det er en veldig personlig låt. Tordensky er kona. Jeg har aldri hørt en coverversjon av den, så det var veldig rart å høre den. Jeg vet ikke om jeg tok til tårene – man bør jo gjøre det i kjent «Hver gang vi møtes»-stil – men jeg husker ikke. Jeg er ikke så redd for å ta til tårene heller, det er bare menneskelig.

Hektisk, men bra

Jonas var svært sliten og veldig glad etter at hans dag var omme.

– Jeg var helt tom. Jeg var helt ferdig. Min dag på «Hver gang vi møtes» er ikke noe kjære mor eller kjære pappa. Jeg så for meg en dag i solstolen hvor jeg blir klødd på ryggen og får servert ting i glasset, men jeg aldri gjort så mye på en dag, jeg. Jeg tror jeg hadde tjue minutter fri den dagen. Det gikk i ett. Men det var en jævlig fin dag med fine versjoner som ble toppet med duetten med OnklP og meg til slutt. Da var det godt å ta en øl etterpå.

Se duetten med Jonas Fjeld og OnklP som ikke ble vist på TV:

Ikke noe rock n' rolf

Det var ingen av artistene som valgte noe fra hans spede start med Jonas Fjeld Rock n’ Rolf Band, men det er ikke noe som plager Jonas.

– Ha-ha! Det hadde vært jævla moro hvis noen hadde turt det! Jeg tenkte ikke over det da. Jeg var mest nysgjerrig på om noen kom til å velge låter fra før «Engler i sneen». Og det gjorde heldigvis Lene. Men det er så jævla mye låter å velge mellom. Fy fader, jeg vet ikke hvor mange album det er, men det er ikke lite. Det er helt vilt. Jeg regner med at de andre artistene har hatt andre ting å gjøre i sommer enn bare å høre på meg, sier Jonas Fjeld lattermildt til TV 2.

Se Jonas Fjeld fortelle om det eksentriske Jonas Fjeld Rock n’ Rolf Band i et «Hver gang vi møtes»-klipp som ikke ble sendt på TV:

Se alt som skjedde da Lene Nystrøm ble hyllet

Se alt som skjedde da Bjarne Brøndbo ble hyllet