Ole Paus risikerte sin egen platekontrakt for å hjelpe Jonas Fjeld

Ingen plateselskaper ville utgi Jonas Fjelds mest suksessfulle plate.

I «Hver gang vi møtes» forteller Jonas Fjeld om hvordan han lagde sin mest suksessfulle plate, «Svært nok for meg», i 1990.

Etter å ha bodd i USA i flere år, hvor han blant annet produserte Øystein Sundes «Kjekt å ha» i Nashville, vendte Jonas Fjeld tilbake til Norge i 1989.

Overtalt av Paus til å synge på norsk

Jonas hadde stort sett sunget på engelsk så langt i karrieren, til tross for at hans gode venn Ole Paus forsøkte å overtale ham gjentatte ganger til å synge på norsk.

– Han maste på meg helt siden 1974 om at jeg måtte slutte å synge på engelsk. Det tok mange år før jeg ga etter, sier Jonas Fjeld i «Hver gang vi møtes».

Det året ble 1989.

– Da jeg kom hjem fra Amerika, tok Ole opp temaet atter en gang om at jeg burde synge på norsk. Jeg sa til ham at jeg ikke hadde noen platekontrakt. Men han hadde hatt en revy i Bergen som gikk med solid overskudd, så han tilbød seg å betale for hele innspillingen.

Ole Paus hadde to betingelser for å finansiere plateinnspillingen:

– Premissene var at jeg sang på norsk og at han fikk skrive tekstene.

Ole Paus satte hardt mot hardt

De startet samarbeidet på platen som skulle bli hetende «Svært nok for meg». Etter låtene var skrevet og innspillingen var ferdig, var begge fornøyde med resultatet.

Men plateselskapene var ikke like ivrige.

– Ingen ville gi den ut. Og etter å ha vært hele runden med plateselskapene, gikk Ole til EMI og sa «hvis dere ikke gir ut den plata her, så kan dere vinke farvel til kontrakten min».

Plateselskapet EMI signerte deretter med Jonas Fjeld, og ga ut sangen «Engler i snøen» som singel i 1989. Den ble en kjempesuksess, og året etter kom langspilleren «Svært nok for meg» som solgte over 100.000 eksemplarer.

I sesong 2 av «Hver gang vi møtes» var Ole Paus med, og i den forbindelse sang Kurt Nilsen og Lene Marlin «Engler i snøen».

Jonas Fjeld forteller flere historier fra livet sitt når han hylles i «Hver gang vi møtes» lørdag klokken 20.00 på TV 2.