Utskjelte Fellaini sørget for United-opptur

Da Louis van Gaal la om fra 3-5-2 til 4-4-2 snudde det for Manchester United.

QPR-Manchester United 0-2

Det har vært en tung periode for Louis van Gaal og Manchester United den siste tiden. Uavgjort borte mot Stoke ble fulgt opp av hjemmetap for Southampton. To fine scoringer av Marouane Fellaini og James Wilson sørget for en etterlengtet United-opptur mot QPR lørdag.

Louis van Gaal startet kampen i en 3-5-2-formasjon, men da Fellaini kom på banen la nederlenderen om til en diamantformasjon på midten. Det fungerte langt bedre. 

– Treneren skiftet taktikk, og det var bra for laget. Det viste vi i dag, og det lover godt for fremtiden, sier Fellaini til TV 2.

Den utskjelte belgieren lover å jobbe hardt for å spille seg inn på laget.

– Jeg har vært syk i tre uker. Jeg brakk et ribbein. Nå er jeg frisk og klar for å kjempe om en plass på laget, sier han.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst!

Tannløst og planløst
De røde djevlene har slitt spillemessig den siste tiden, og det bar også de første 45 minuttene mot QPR preg av. Bortsett fra en stor Falcao-sjanse i åpningen produserte rødtrøyene fint lite foran et fullsatt Loftus Road. Tversoverpasninger og støttepasninger florerte, og utover i omgangen ble bortelagets forsøk bare mer og mer krampaktige.

Det er uvisst hva van Gaal sa til spillerne i pausen, men det så ut som Manchester United-spillerne hadde godt av en pauseprat. Etter hvilen var det nemlig et helt annet lag som kom på banen. 3-5-2-systemet ble vraket til fordel for 4-4-2, og med ett så Manchester United ut som et topplag igjen.

Vanvittig Green-redning
Først måtte QPR-keeper Robert Green hente frem en redning av ypperste merke for å stoppe en Falcao-heading fra kloss hold. Noen minutter seinere måtte Green kapitulere.

Innbytter Marouane Fellaini sendte bortefansen til himmels med sin tredje ligascoring denne sesongen.

QPR var slett ikke ufarlige på kontringer. Et kvarter før slutt kom hjemmelaget i overtall tre mot én, men Manchester United-fansen kan takke en en unøyaktig Eduardo Vargas-pasning for at det ikke ble utligning.

Falcao fikk en ny, stor mulighet bare minuttet seinere. Colombianeren fikk ballen på blank kasse, men ble forstyrret av en lang Steven Caulker-tå.

Etter noen nervøse sluttminutter kunne Manchester United-fansen puste lettet ut da James Wilson la på til 2-0 fire minutter på overtid. Seieren gjør at Manchester United klatrer forbi Southampton på tabellen. Avstanden opp til ligaleder Chelsea er fortsatt 12 poeng.