Her scorer Newcastle-spilleren uten å vite om det

Yoan Gouffran scoret sitt første mål på 2847 minutter, men det var langt fra planlagt.

Newcastle-Southampton 1-2

Yoan Gouffran scoret kanskje karrierens enkleste mål da Newcastle tapte 1-2 for Southampton lørdag kveld.

Franskmannen hadde ikke scoret på 2847 minutter før møtet med Southampton, og det var lite som tydet på at måltørken skulle ende da han jaget et dårlig gjennomspill fra Remy Cabella etter 28 minutter. At han noen sekunder seinere skulle sette ballen i vinkelen med kneskålen hadde gitt høy odds.

Men Newcastle takket og bukket for utligningen. Det var nemlig bortelaget fra sørkysten som tok ledelsen etter bare 14 minutter ved nederlandske Eljero Elia, som er på utlån fra Werder Bremen. Det var Elias første mål for Southampton. 27-åringen løp bort og omfavnet manager Ronald Koeman etter scoringen.

Et kvarter etter hvilen var Elia på farten igjen. Med litt hjelp fra et Newcastle-bein utmanøvrerte han landsmannen Tim Krul og sendte Southampton tilbake i ledelsen. 

Graziano Pellè var svært nær ved å øke til 3-1 et knapt kvarter før full tid, men italienerens heading traff dessverre for Southampton kun tverrliggeren.

Det forventede Newcastle-stormløpet uteble, og dermed kunne Southampton juble for sin tredje strake bortetriumf. Dermed passerte de Manchester United og tok tilbake 3. plassen i Premier League.