Reservespissene styrket Liverpools håp om fjerdeplass

Fabio Borini og Rickie Lambert scoret målene. Simon Mignolet stengte buret. 

Aston Villa 0-2 Liverpool

Etter fjorårets fantastiske sesong, har årets sesong vært lite annet enn en stor skuffelse for Liverpool-supporterne.

Keeper Simon Mignolet har ofte blitt skyteskive for supporternes kritikk, mens Fabio Borini har gjort lite for å fjerne stempelet som bomkjøp. Rickie Lambert, på sin side, har ikke lyktes med å bli mer enn reserven han var tiltenkt å være.

Lørdag bidro alle tre sterkt til at Liverpool sikret en viktig borteseier på Villa Park. De to angriperne scoret målene, mens Mignolet stengte buret.

Rodgers hyllet Lambert

Aston Villa på bortebane er ingen enkel oppgave og Liverpool-manager Rodgers var fornøyd med spillernes tilnærming.

– Vi visste at Aston Villa kom til å bli en vanskelig motstander, men vi løste det samtidig svært godt. I helt avgjørende faser av kampen tok vi utfordringen på strak arm.

Rickie Lambert scoret i Aston Villas kanskje beste periode og avgjorde dermed kampen.

– Det er vanskelig å være manager for en mann som Rickie, som trener hardt hver bidige dag og likevel ikke får spille hver kamp. Bidraget hans er det aldri tvil om. Han er viktig for oss, fortsatte Rodgers.  

Borini grep sjansen

Fabio Borini fikk en etterlengtet sjanse fra start i lørdagens oppgjør mot Aston Villa. Italieneren kunne gitt Liverpool ledelsen tidlig i første omgang da han ble spilt gjennom sentralt i banen, men angriperen rotet med mottaket.

Midtveis i omgangen gikk det derimot bedre. På innlegg fra Jordan Henderson kastet Borini seg frem på bakre stolpe og sendte ballen i nettet. 

Raheem Sterling kunne, og burde, økt ledelsen til 2-0, men alene med keeper ble lobben håpløst lav. Liverpool hadde likevel brukbar kontroll på kampen og gikk til pause med 1-0-ledelse.

Kanonade etter pause

Hvis Liverpool var nær ved å øke til 2-0 før pause, så var de i alle fall nær i åpningsminuttene av andre omgang.

Skrtel raget høyest på corner og fikk sendt en heading avgårde mot mål. En offsideplassert Fabio Borini bommet på ballen, som Villa-keeper Brad Guzan deretter fikk dyttet i stolpen. På returen var samme Guzan på beina igjen og fikk stoppet en ny avslutning.

Flagget gikk helt korrekt opp for offside, men det spørs hva dommeren hadde gjort dersom Skrtels heading gikk inn.

At Liverpool skapte panikk i Aston Villa-forsvaret, var det imidlertid ingen som helst tvil om.

Utrolig Mignolet-redning

Aston Villa overtok mer og mer av spillet og midtveis i andre omgang spilte de seg frem til en gedigen målsjanse. 

Christian Benteke mottok ballen like utenfor femmeteren og hamret til på volley. Simon Mignolet gjorde seg stor og stoppet avslutningen på mesterlig vis.

I stedet skulle innbytter Rickie Lambert punktere kampen for Liverpool. Drøye ti minutter før slutt ble han stående alene på kanten av sekstenmeteren og fant hjørnet bak Guzan.

Seieren sørger for at Liverpool fortsatt har kontakt med den uhyre viktige fjerdeplassen. For Aston Villa ga kampen få svar på svært mange spørsmål.