Første smakebit på verdens dyreste SUV

Navnet er klart, den skal hete Bentayga.

Bentley kan ikke akkurat beskyldes for å avsløre veldig mye når de nå gir oss et detaljbilde av sin kommende SUV, her er det nok klart for flere lekkasjer fram til bilen skal vises offentlig for første gang.
Bentley kan ikke akkurat beskyldes for å avsløre veldig mye når de nå gir oss et detaljbilde av sin kommende SUV, her er det nok klart for flere lekkasjer fram til bilen skal vises offentlig for første gang.

Mens nyhetene står i kø på bilutstillingen i Detroit akkurat nå, benytter Bentley anledningen til å slippe litt mer informasjon om sin kommende SUV.

De har allerede sagt at dette skal bli verdens dyreste og mest luksuriøse SUV. Nå har Bentley gitt oss et lite detaljbilde som er det første vi får se av produksjonsklar bil. Dessuten har de gått ut med navnet på bilen.

Har fått navn 

Da bilen første gang ble vist som konsept på bilutstillingen i Genéve tilbake i 2012, het den EXP 9.

Når det nå nærmer seg lansering har den fått sitt endelig navn: Bilen skal hete Bentayga.

Og når et merke som Bentley kommer med SUV, er ting som navnevalget naturligvis ikke gjort helt tilfeldig.

Vakte oppsikt og ble kalt "verdens styggeste SUV"

Bedre enn noen andre 

Dette navnet skal nemlig ha tre inspirasjonskilder: Taiga, Roque Bentayga (en fjelltopp på Kanariøyene) og navnet på grunnleggeren av Bentley, W. O. Bentley.

Til sammen blir det altså Bentayga. Slik forklarer Bentley-sjef Wolfgang Durheimer selv navnevalget:

- Bentayga er et navn som reflekterer det vi vet SUV-en vår vil gjøre bedre enn noen annen bil i verden – kombinere det ytterste av bil-luksus med ekstreme ytelser. Den skal ta Bentley-opplevelsen til helt nye områder, sier Durheim i en uttalelse.

Bentley stasjonsvogn? Jo, den finnes - på en måte ...

Nye markeder

Bentley bekrefter også at de skal lansere bilen senere i år, og at den kommer i salg tidlig i 2016.

Hele 4.000 kunder skal allerede ha meldt sin interesse og betalt inn depositum, uten å ha sett bilen i virkeligheten. 

For Bentley er det viktig å komme seg inn i flere markeder. De venter at SUV-en spesielt skal appellere til nye kunder i Sør-Amerika og i Asia. USA, Kina, Storbritannia og landene i Midt-Østen blir som vanlig svært viktige for Bentley.

900 nye ansatte

Under panseret på Bentayga skal vi først finne en 12-sylindret bensinmotor. Senere får den ladbar hybridløsning, dessuten en V8-diesel.

Bilen skal bygges på en egen produksjonslinje ved Bentley-fabrikken i Crewe, England. Bentley er i gang med å rekruttere 900 nye ansatte og i utgangspunktet har de estimert en årlig produksjon på 3.000 eksemplarer av SUV-en. Men med interessen de har hatt i forkant, er det gode muligheter for at dette er altfor forsiktig. 

Rolls-Royce har også spennende planer, les mer her:

Dette er luksusbil i størrelse XXL