PÅ FILMFESTIVAL: Skuespillerne fra «Turist» under Cannes Film Festival i fjor. Foto: Scanpix.
PÅ FILMFESTIVAL: Skuespillerne fra «Turist» under Cannes Film Festival i fjor. Foto: Scanpix.

«Turist» vant pris for beste utenlandske film

Se bildene fra nattens Critics Choice Award her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
PÅ FILMFESTIVALEN I CANNES: Skuespilleren Lisa Loven Kongsli  i Cannes i fjor, hvor filmen vant juryens spesialpris. Foto: Scanpix.
PÅ FILMFESTIVALEN I CANNES: Skuespilleren Lisa Loven Kongsli  i Cannes i fjor, hvor filmen vant juryens spesialpris. Foto: Scanpix.

Norsk filmindustri er brennheit for tiden, og filmen «Turist» gjør seg bemerket også i utlandet. 

Nordmenn vant pris

Under nattens prestisjetunge prisutdeling Critics Choice Award, sanket filmen med den svenske regissøren inn prisen for beste utenlandske film.

Norske Kristoffer Hivju og Lisa Loven Kongsli spiller to av hovedrollene i filmen som høster strålende kritikker. Selv om filmen ikke ble nominert til noen Oscar, føler skuespiller Kongsli at nattens pris ble et godt plaster på såret.

– Selvfølgelig ble jeg skuffet over at vi ikke ble nominert til Oscar, men jeg er utrolig glad for denne prisen. Alle priser er bare en bonus. Det som gleder meg mest er engasjementet rundt filmen, og at vi helt tydelig har truffet et publikum, sier Loven Kongsli til TV 2.

Hun var ikke tilstede under nattens prisutdeling, hvor stjerner som Jennifer Aniston og Angelina Jolie stilte opp på den røde løperen. 

Første, store rolle

Kongsli spiller sin første hovedrolle i den svenske filmen «Turist». Der spiller hun den gifte småbarnsmoren Ebba, som blir utsatt for et følelsesmessig dilemma.

Mannen hennes løper vekk fra henne og barna da de blir utsatt for en plutselig livsfare, og hun konfronterer han om det som skjedde. Når mannen nekter for det som har skjedd, må hun leve videre i vissheten om at mannen hennes ikke er som hun trodde.

– Jeg ble fort engasjert i Ebbas skjebne og det hun ble utsatt for, forklarer Kongsli til TV 2 i et intervju i forbindelse med filmen.

Stor, norsk filmuke

Torsdag ble det kjent at Morten Tyldums film «The Immitation Game» var Oscar-nominert i hele åtte kategorier. Også den tidligere, norske Oscarvinneren Torril Kove ble nominert for beste animerte kortfilm for «Me and My Moulton». Det ble derfor en stor uke for norsk film.

Både «Turist» og «The Immitation Game» var nominert også til Golde Globes, men måtte gå tomhendt fra utdelingen mandag kveld.