Sitrusmarinert rå laks

Med mango- og chilisalat

Sitrusmarinert rå laks med mango- og chilisalat. Foto: TV 2
Sitrusmarinert rå laks med mango- og chilisalat. Foto: TV 2

Utgangspunktet er rå laks som marineres i lime og sitronsaft.
Sitrussaften gjør at fisken ”koker”.

400-500 g laksefilet uten skinn og ben
saft av 2 lime + ½ sitron
1 moden avocado
1 mango
1-2 vårløk
1 liten rød eller gul paprika
½ rød chili
1 ts finhakket frisk ingefær
3-4 ss olivenolje
Flaksalt
grovmalt pepper
rikelig med frisk koriander

Del laksen tynne skiver og legg flatt på 4 tallerkener.
Rens og del frukt og grønnsaker i små terninger.
Fordel litt av saften fra lime og sitron over laksen, og la stå og trekke 3-4 min før servering.
Resten av saften blandes inn i salaten.
Smak til med olje, salt og pepper. Vend lett om.
Tilsett hakket frisk koriander før servering og legg salaten på tallerken med laks.

Tips:

For en mer mettende salat, server med quinoa, ris eller sushiris (smakt til med eddik og sukker, les på pakken).