Innfører stallordre etter at lagkamerat spurtslo Aukland

Øystein «Pølsa» Pettersen frykter den trenden kan ødelegge langrennssporten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se La Diagonela på TV 2 og tv2sumo fra kl. 08.55 lørdag.

ZUOZ (TV 2): Anders Aukland innrømmer overfor TV 2 at laget utover sesongen kommer til å innføre stallordrer – for å unngå situasjoner som i Jizerska, der lagkamerat Tord Asle Gjerdalen, snøt ham for en pallplass og viktige poeng i sammendraget.

TV 2 vet at situasjonen har blitt diskutert internt i Team Santander. Selv om løperne på forhånd var blitt enige om at de kunne gå for egne sjanser.

– Irriterende

– Det var irriterende å tape en plass, men jeg hadde avtalt med Tord på forhånd at det var OK, sier Aukland.

Men når det drar seg til utover sesongen, vil han ikke akseptere en lang tå fra lagkameratene hvis de kniver i en spurt.

– Nei, da blir bråk, ler han, før han utdyper:

– Det handler om å avtale ting på forhånd, å ha klare roller og vite hva man vil.

– Det er ikke usportslig?

– Nei, ikke i det hele tatt. Det er lagspill. Det sitter litt langt inne for oss langrennsløpere å tenke som et lag, men det kommer nok mer og mer.

Ofrer seg for Eliassen

Også i Team LeasePlan Go, vil løperene slippe fram sammenlagtkandidaten Petter Eliassen i en spurt.

– Ja, jeg hjelper gjerne Petter jeg sånn at han kan vinne. Dét hadde vært gøy. Dessuten er Petter en hyggelig fyr, sier Christoffer Callesen.

Eliassen er litt overrasket over støtten.

– Da må vi begynne å dele premiepengene vi også. Men vi må nok diskutere dette i laget utover sesongen, sier Eliassen som holder tredjeplassen sammenlagt i Ski Classics.

Pølsa skeptisk

I Team United Bakeries deler de allerede alt av bonuser og premiepenger likt på hele laget, men kaptein Øystein Pettersen er skeptisk til det Santander og LeasePlan Go planlegger.

– Hvis langrenn blir en idrett der man slipper fram folk for å tenke på plasseringer i sammendraget, så skyter vi oss selv i hælen. Folk er gira på å se den beste skiløperen vinne, og vi er her for å vise at den beste skiløperen skal vinne, sier Pettersen til TV 2.

Se La Diagonela på TV 2 og tv2sumo fra kl. 08.55 lørdag.