Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lav rente sender norske kjøpere på boligjakt.

Norges største bank DNB melder om 200.000 henvendelser til sitt kundesenter, og Nordea rapporterer om en dobling av antall lånesøknader så langt i år sammenlignet med i fjor.

– Vi har aldri opplevd en så stor etterspørsel etter boliglån som det vi opplever i disse dager. Det er et brennhett boligmarked om dagen. Boligene går etter første visning, og mange forespør om boliglån, sier Trond Bentestuen, DNBs konserndirektør for personmarked i Norge.

Må forberede seg

Det hete boligmarkedet fører til fulle visninger og hektiske budrunder. Det gjør at mange bruker for liten tid på å sjekke feil og mangler, og hele en av seks ender opp med å klage på boligen.

Administrerende direktør Jørn Gisvold i Norwegian Broker, som er Norges største megler av eierskifteforsikring, anbefaler folk å bruke mer enn en halvtime på å sjekke før man kjøper en bolig til flere millioner kroner.

– Du må ha lest gjennom all dokumentasjon veldig godt før du drar på visning sånn at du har alle de spørsmålene du kan stille og at du får stilt dem til eiendomsmegleren, sier Gisvold.

– Lærer for hver gang

Boligkjøpere som TV 2 treffer på visning innrømmer at de har gått på boligblemmer fordi de har sjekket for dårlig på forhånd.

– De løper fort inn og fort ut hvis det er mange visninger du skal på. Så jeg tror veldig mange sjekker litt for lite og spør litt for lite, men man lærer jo for hver gang man kjøper en leilighet, sier Elena Dafinceska.