Silje Nergaard hyllet Jonas Fjeld med kjærlighetssangen til kona

– Å høre de flotte tonene til Silje er noe av det flotteste som finnes, sier Fjeld. Se «Hver gang vi møtes»-opptredenen.

Jonas Fjeld (62) skal hylles i «Hver gang vi møtes» på TV 2 lørdag.

Artistene Inger Lise Rypdal, Silje Nergaard, Bjarne Brøndbo, Thom Hell, Pål «OnklP» Tøien og Lene Nystrøm kan velge låter fra nærmere 30 album.

– Veldig, veldig bra

Silje Nergaard velger låta «Tordensky» fra 1996, hentet fra Jonas' samarbeid med Ole Paus i duoen To Rustne Herrer.

Jonas er begeistret over hennes versjon.

– En versjon i beste Silje-stil. Det var veldig vakkert at hun tok vekk alt kompet og lot pianoet være igjen, for da får du masse plass til Silje. Å høre de flotte tonene til Silje er noe av det flotteste som finnes. Hun har en nydelig stemme. Det var litt overraskende at hun tok den ned på pianonivået, men jeg synes det var veldig, veldig bra, sier Jonas Fjeld til TV 2.

– Jeg vet ikke om jeg tok til tårene – man bør jo gjøre det i kjent «Hver gang vi møtes»-stil – men jeg husker ikke. Jeg er ikke så redd for å ta til tårene heller, det er bare menneskelig.

«Tordensky» er i realiteten Jonas' kone, May Britt Basgaard, som han møtte som 44-åring i 1996.

– Tordensky er kona, ja. Det er en veldig personlig låt. Jeg har aldri hørt en coverversjon av den, så det var veldig rart å høre. 

Se Silje Nergaard fremføre «Tordensky» øverst i artikkelen.

Omfattende karriere

Jonas Fjeld – eller Terje Lillegård Jensen som han egentlig heter – er en av norsk musikks virkelige ikoner og har vunnet fire spellemannspriser i løpet av sin snaut 45 år lange musikkarriere.

Han ble først kjent i det eksentriske bandet Jonas Fjeld Rock n’ Rolf Band på begynnelsen av 70-tallet, og har siden den gang gitt ut plater med trioen Danko/Fjeld/Andersen, duoen To Rustne Herrer (med Ole Paus) og som soloartist. I en lang periode på 80-tallet var han også en av landets mest aktive og etterspurte produsenter og studiomusikere.

Jonas Fjeld hylles i «Hver gang vi møtes» lørdag klokken 20.00.