Pasta Bolognese

Det handlet om Fodmap  - mat for kranglete mager - i kjøkkenet i dag.
Her har du oppskriften på PASTA  BOLOGNESE,  tilpasset "dietten", servert med glutenfri pasta. 


Pasta bolognese
(Fodmap redusert kjøttsaus)


Dette trenger du:

Ca 400 g karbonadedeig /kjøttdeig
1 stilk stangselleri
2-3 skiver sellerirot
2 gulrøtter
½ - 1 rød chili
2-3 ss olje
4-5 soltørkede tomater
½ ts spiskummen
½ ts kanel
Salt og pepper
4 toppede ss tomatpure
4-5 dl oksekraft / kyllingkraft
1 boks hermetiske tomater
2-3 ss balsamicoeddik
Pasta, spagetti eller tagliatelle – glutenfri

PASTA BOLOGNESE: Klassikeren vi aldri blir lei.  FOTO: TV 2
PASTA BOLOGNESE: Klassikeren vi aldri blir lei.  FOTO: TV 2

Slik gjør du:

Rens og finhakk grønnsaker og surr mykt i olje, 4-5 min.
Tilsett karbonadedeig og rør om til den blir kornete og gylden, ha i finhakkede soltørkede tomater mot slutten.
Ha i tomatpure og la surre med i 2-3 min.
Tilsett kraft, hermetiske tomater og krydder og la alt småkoke i 45-50 min. Pass på at det ikke koker tørt, tilsett eventuelt litt mer kraft.
Smak til med balsamicoeddik, salt og krydder.
Kok glutenfri pasta etter anvisning på pakken.
Hell av kokevannet.
Vend kjøttsausen inn i pastaen.
Server i dype tallerkener med et godt dryss med hakkede urter, olivenolje og revet ost (for de som kan spise det).

Mer innhold fra TV 2