Illustrasjonsfoto, Manchester United.   AFP PHOTO/FILES/ALEXANDER NEMENOV
Illustrasjonsfoto, Manchester United.   AFP PHOTO/FILES/ALEXANDER NEMENOV

Manchester United-speider sparket etter Facebook-hets

Europa-speideren Torben Aakjær måtte gå på dagen.

Manchester Uniteds toppledelse bekrefter i en uttalelse at klubbens danske Europa-speider Torben Aakjær har fått sparken etter å ha kommet med rasistiske ytringer på Facebook og Instagram.

– Vi kan bekrefte at Torben Aakjær har brutt klubbens kodeks og har fått sparken med øyeblikkelig virkning, opplyser klubben.

Facebook-rasisme
Den danske avisen Berlingske Tidende har sammen med The Guardian dokumentert at Aakjær har lagt ut flere støtende og rasistiske meldinger om blant annet islam og rasisme på sosiale medier.

Ifølge The Guardian har Aakjær blant annet lagt ut et bilde av seks svømmende griser med teksten «Det er tid for å slippe løs vår hemmelige våpen mot islamistene» på sin Facebook-profil.

– Danmark bør stenge sine grenser
Aakjær selv avviser beskyldningene, og hevder Facebook-kontoen er blitt hacket.

– Jeg har ikke skrevet noe rasistisk, sier Torben Aakjær, men innrømmer at han støtter en strengere innvandringspolitikk.

– Jeg mener at Danmark bør stenge sine grenser. Det er det mange dansker som gjør. Men jeg ville aldri skrevet det i en så aggressiv tone. Jeg ville skrevet noe nedlatende om andre mennesker. Jeg har aldri skrevet noe rasistisk. Jeg er slettes ikke noe rasist, og dette høres ikke ut som meg, fortsetter han.

Torben Aakjær var ansatt som speider i Hamburger SV, før han i 2011 ble hentet til Manchester United med fokus på å hente stortalenter til klubbens akademi.