FENGSLINGSMØTE: Ubaydullah Hussain var tilstede da Arfan Bhatti ble framstilt  for varetektsfengsling torsdag ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FENGSLINGSMØTE: Ubaydullah Hussain var tilstede da Arfan Bhatti ble framstilt for varetektsfengsling torsdag ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mener at alle som trykker tegningene fortjener dødsstraff

Ubaydullah Hussain sier medier som trykker karikaturer av profeten Muhammed, ifølge sharialovene fortjener dødsstraff.

Hussain stilte opp under fengslingsmøtet til Arfan Bhatti i Oslo tingrett torsdag ettermiddag. Etter rettsmøtet snakket Hussain med pressen, hvor han også ble spurt om sine holdninger til terroren i Paris.

– De er bred enighet blant lærde i islam om hva som gjelder i disse spørsmålene.

– Er det dødsstraff?

– Ja, det er helt riktig, svarer Hussain til NTB, som sier at dette ikke er hans ord, men at han ønsker sharialovgivning over hele verden.

Holdt igjen etter møte

Hussain ble sammen med tre andre etter fengslingsmøtet for Arfan Bhatti tatt inn i en annen sal av politiet.

Minst ett videokamera ble tatt fra gruppen av politiet for å kontrollere om det ble filmet under rettsmøtet.

– Vi har kontrollert om fire stykker har tatt opp lyd og bilde etter at retten var satt. Tre er sjekket ut, mens vi har gjort funn på én. Vi ser at han blant annet har filmet siktede, sier innsatsleder Svend Bjelland i Oslo politidistrikt til TV 2. 

Ifølge Bjelland kommer politiet til å beslaglegge minnekortet. 

– Udramatisk

– Dette er helt udramatisk. Politiet har opplyst at de mistenkte at noen tok opp noe av det som skjedde i rettssalen, og da måtte de slette det før de fikk lov til å forlate rettslokalet, sier advokat John Christian Elden, som også har Ubaydullah Hussain som klient.

Hussain skal ha bedt om at Elden ble med da han ble tatt til side av politiet.

Ubaydullah Hussain og to andre ble tatt til side av politiet og ført inn i dette rommet etter at fengslingsmøtet var over. 

– Jeg skjønner godt at han ber om det, på et tidspunkt der politiet ber ham komme inn i et annet rom, men det er altså helt udramatisk.