- Når han parkerer som en idiot ...

Uværet veltet Hermods bobil – over sønnens Skoda.

NORD-NORGE PÅ SITT BESTE: Hermod Steen må innom verkstedet før han kan kan kjøre hjem fra Gimsøy i Lofoten til Fjelldal. Tirsdag ble bobilen tatt av et voldsomt vindkast. Fot.: Privat/nordlys.no/AMEDIA.
NORD-NORGE PÅ SITT BESTE: Hermod Steen må innom verkstedet før han kan kan kjøre hjem fra Gimsøy i Lofoten til Fjelldal. Tirsdag ble bobilen tatt av et voldsomt vindkast. Fot.: Privat/nordlys.no/AMEDIA.

- Han blei jo litt betutta, men det nøtte jo ikkje å gaule. Når han parkerer som en idiot, sier Hermod Steen med latter i stemmen.

Det er sønnen Kristoffer han sikter til. Tirsdag ble både far og sønns biler skadet av et enormt kraftig vindkast.

Det blåste friskt på Gimsøy i Lofoten tirsdag ettermiddag. Plutselig hørte Hermod et brak rett utenfor huset der han var på besøk med bobilen. I samme hus var sønnen Kristoffer. Utenfor sto Hermods bobil. Og Kristoffers Skoda, skriver Nordlys.

- Jævla vær

- Det var bobilen som hadde veltet, og den veltet rett over Skodaen, sier Steen.

Han sier vindstryrken var på rundt 37,4.

- Vi hørte jo at det var et jævla vær. Og det var det jo helt klart når det løftet hele bobilen, sier Steen med en latter.

Både bobil og Skoda fikk betydelige skader.

Materielle skader

- Du høres ikke ut som du depper over skadene?

- Nysj. Det nytter jo ikke. Det er jo bare materielle ting. Dessuten har jeg god forsikring og et trivelig forsikringselskap så det ordner seg, sier Steen.

Til daglig bor Hermod Steen i Fjelldal i Tjeldsund kommune. Han var på familiebesøk i Lofoten da vinden tok tak.

- Det er jo vanlig det, her på Gimsøy, at det blåser. Det tok faktisk flere timer før været roet seg såpass at vi kunne få løftet bobilen.

Ikke kjøre hjem

Det måtte en hjullaster til for å få gjort den jobben.

- Så bobilen kan du ikke kjøre hjem?

- Nei, alt er blåst bort. Skjørtet og registreringsnummeret ble tatt i vinden. Kan jo ikke kjøre uten skilter, sier Steen.

Du kan lese mer om bil og trafikk på nordlys.no - her:

Les hvorfor Ståle hadde bobil i bare 57 meter