Mantecato – kremet tørrfisk

 Wenche og mesterkokk Gunnar Hvarnes hadde tørrfisk på menyen i dag. 

Mantecato - Oppskrift av Gunnar Hvarnes

Dette trenger du:

Ca 400 g utvannet tørrfisk, eventuelt lettsaltet torskefilet
7-8 dl melk
6 fedd hvitløk
5 hele sorte pepper
2 kvister frisk oregano, eventuelt 2 ts tørket
2-3 dl kremfløte
Olivenolje
Pepper
Litt salt
Kapers
Bladpersille

TØRRFISK: Ekte tørrfisk fra Lofoten, en delikatesse!    FOTO: TV 2
TØRRFISK: Ekte tørrfisk fra Lofoten, en delikatesse!    FOTO: TV 2

Slik gjør du:

Tørrfisk vannes ut i 8-10 dager.
Kok opp melk med hvitløk, pepper og urter.
Legg skinn og benfri fisk i melken, kok opp og la trekke ved svak temperatur i 15-20 min (tørrfisk noe lenger).
Ta opp fisken med hullsleiv, mos fisken med en visp og tilsett varm fløte og olivenolje. Mos til en glatt pure.
Smak til med pepper, eventuelt litt salt, finhakket kapers og bladpersille.
Server med ristet brød, tomatsalat og en salat av flådd paprika, kapers, oliven, olivenolje, balsamico eddik, salt og pepper.

Mer innhold fra TV 2