LIKE KARRIERER?: Mario Balotelli og Adriano.
LIKE KARRIERER?: Mario Balotelli og Adriano.

Mancini frykter Balotelli kaster bort karrieren

– Han risikerer å lide samme skjebne som Adriano, sier Roberto Mancini.

Se for deg Mario Balotelli litt overvektig og på benken for en middelhavsfarer i franske Ligue 2.

Slik ser Roberto Mancini for seg fremtiden til sin tidligere elev.

– Mario risikerer å lide samme skjebne som Adriano. Jeg håper han våkner opp i morgen og innser at han er i ferd med å kaste bort alt sammen, sier Inter-treneren ifølge Liverpool Echo.

Festet bort karrieren

Adriano var regnet som et enormt talent og hadde innledningsvis stor suksess i Parma og Inter mellom 22 og 24 års alder.

Så begynte nedturen for brasilianeren. Superspissen mer eller mindre festet bort karrieren. Prestasjonene ble stadig svakere, og til slutt fikk Inter nok og ga slipp på spilleren i 2008.

Etter flere korte opphold i flere brasilianske klubber og et lite forsøk i Roma ga spissen opp i 2012. Etter to års pause floppet han på ny i Atlético Paranaense og de fleste trodde karrieren var over. Inntil han første juledag signerte for Ligue 2-klubben Le Havre.

Nedadgående kurve for Balotelli

Mario Balotelli var om mulig regnet som et ennå større talent da han slo igjennom i Inter før han fylte 20.

Manchester City hentet han til England der han gjorde blandet suksess før han returnerte til Milan i 2013 etter tre sesonger hos de lyseblå. Tre sesonger preget med kontroverser og utenomsportslige medieoppslag.

Han scoret 24 mål på 35 seriekamper i Milan-trøyen, men ble aldri en kjempehit, og vendte tilbake til England der Liverpool lokket. Så langt har det oppholdet vært en eneste lang nedtur.

– Alt har gått nedover siden han forlat Manchester City. Jeg trodde han skulle gjøre det bra i Milan, men det skjedde ikke, sier Mancini som også var spillerens første trener i Inter.

– Han var bare en unggutt da vi jobbet sammen i Inter. Han ville gjøre alt jeg spurte ham om, og han oppførte seg også bra i City.

Det er ikke tilfellet lenger, og nå er Roberto Mancini oppriktig bekymret for sin tidligere elev.

Han har også grunnlaget for å sammenligne de to. Italieneren var sjef i Inter da Adrianos nedtur begynte.

Hva tror du? Går det med Balotelli som Adriano?