Boasson Hagens lag fikk Tour de France-invitasjon

Sikret seg ett av de fem wildcard-ene.

MTN-Qhubeka blir å se i Tour de France i 2015. Onsdag ble det bekreftet fra arrangøren at Edvald Boasson Hagens lag har fått tildelt ett av de fem wildcardene som var tilgjengelige. 

– Hadde ingen garantier
– Så bra, var Boasson Hagens umiddelbare reaksjon da TV 2 pratet med ham.

– Det er veldig artig at vi får delta. Jeg er ikke superoverrasket, men det er gøy når invitasjonen er i boks. Vi hadde selvsagt ingen garantier, men ettersom MTN-Qhubeka har hentet en del sterke ryttere foran denne sesongen, ble det sagt at mulighetene var store for at dette kom til å gå i orden, forteller Boasson Hagen.

Totalt 22 lag har fått invitasjon til Touren - 17 av dem er ProTour-lag, mens de fem siste er Pro-kontinental-lag og har dermed fått invitasjon gjennom wildcard.

– Hva betyr dette for laget?

– Dette er selvsagt viktig. De hadde et mål om å bli det første laget fra det afrikanske kontinentet i Tour de France. Nå som det har ordnet seg, er nok stemningen der nede veldig bra, svarer 27-åringen, som i desember var på sin første treningsleir med sine nye lagkamerater i Cape Town.

– Nå blir det enda mer oppmerksomhet rundt det veldedige arbeidet til organisasjonen Qhubeka, som laget vårt samarbeider med, forteller Boasson Hagen. (Qhubeka deler ut sykler i de fattige områdene i Sør-Afrika, for å gjøre deres hverdag lettere)

Sikter mot «målet» Tour de France
Boasson Hagen er bare en av storsigneringene det sør-afrikanske laget har gjort før den kommende sesongen. Blant andre har laget sikret seg Matt Goss, Steve Cummings, Theo Bos og Tyler Farrar.

Den 102. utgaven av Tour de France arrangeres fra 4. juli til 26. juli. Rittet starter i den nederlandske byen Utrecht.

Selv var ikke Boasson Hagen, som syklet for Team Sky i fjor, med i Touren i 2014. Nå håper rudsbygdingen med to etappeseire fra Touren å returnere til verdens største sykkelritt.

– Det er motiverende å ha et slikt mål å jobbe mot. Jeg vet ikke om jeg blir tatt ut, men jeg håper selvsagt det. Tour de France er det største rittet i verden, og noe alle her hjemme i Norge følger med på. Da er det selvsagt ekstra gøy å delta, sier Boasson Hagen.

– Edvald er sikker på laget
TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad er ikke overrasket over at MTN-Qhubeka er blant de 22 lagene som stiller til start i Touren.

– Jeg er ikke overrasket, men det er jo veldig gledelig. Det er jo blitt et lag med mange gode ryttere. Strategien til laget har vært å hente inn en stall som gjør dem rustet til å delta i Tour de France, sier Kaggestad. 

– Er Boasson Hagen «bankers» i Tour de France-troppen?

– Ja, dersom han er skade- og sykdomsfri, er han det.

Det faktum at MTN-Qhubeka er et lag utenom det vanlige, mener Kaggestad har vært viktig for Tour-arrangøren i utvelgelsesprosessen.

– Det er jo en av strategiene til sykkelsporten - å nå ut i verden. Qhubeka er jo en veldedighetsorganisasjon som samler inn sykler til skolebarn og fattige. Målet er å korte ned reisetiden til skolen slik at de skal få bedre tid til blant annet lekser, sier Kaggestad.

– Det er en nobel idé som passer godt inn i idretten og det idretten vil representere. De blir nok et lag som får mye oppmerksomhet fordi alt dette er så nytt. De er også veldig åpne og gir mye til mediene. Det tror jeg er vesentlig for Tour-arrangøren.

PS: Førstkommende lørdag drar Boasson Hagen på treningsleir med sitt nye lag. Han sesongdebuterer i Tour of Qatar i februar.