Chili con carne
Bjarte Hjelmeland har ladet batteriene i Key West, før han nå skal landet rundt med sitt suksess-show, men først tok han med sin favoritt-oppskrift til Wenche.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bjarte Hjelmelands chili con carne:
Dette trenger du:
400–500 g karbonadedeig eller kjøttdeig
Olje til steking
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1 boks hermetiske knuste tomater
2 bokser hermetiske bønner (rød og hvite)
Eventuelt: ½ -1 ts malt chili, 1 ts maltspisskum, 1 ts malt koriander, 1-2 ts red curry paste
Salt (etter behov)
Saft av 1 lime

Slik gjør du:
Brun karbonadedeig i olje, tilsett finhakket løk og hvitløk mot slutten steketiden.
Tilsett krydderblandingen og la trekke 1-2 min før hermetiske tomater tilsettes.
La trekke i 8-10 min.
Tilsett godt avrente og skylte bønner, og la trekke videre i ca 5 min.
Server med revet ost.
Artikkelen er oppdatert