CUPMESTERE: Martin Linnes (f.v.), Fredrik Gulbrandsen og Per-Egil Flo jubler etter å ha vunnet cupfinalen i fotball mellom Molde og Odd på Ullevaal stadion. Kampen ble spilt på høsten - og det kommer den fortsatt til å gjøres fremover. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
CUPMESTERE: Martin Linnes (f.v.), Fredrik Gulbrandsen og Per-Egil Flo jubler etter å ha vunnet cupfinalen i fotball mellom Molde og Odd på Ullevaal stadion. Kampen ble spilt på høsten - og det kommer den fortsatt til å gjøres fremover. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Dropper kontroversielle fotballforslag

Forslaget om å flytte cupfinalen til våren vrakes for godt, mens endringer i ligastrukturen er satt på vent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forslaget om en omveltning i den norske ligastrukturen er foreløpig lagt død.

Når Norsk Toppfotball (NTF) møter Toppfotballutvalget, bestående av blant andre fotballpresident Yngve Hallén, generalsekretær Kjetil Siem og toppfotballsjef Nils Johan Semb, neste uke vil de fremlegge rapporten uten forslag til endringer. 

Direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, sier til Aftenposten at de trenger mer tid.

– Her trenger vi mer tid. Nå skal norske supportere og fotballedere og alle som bryr seg om norsk fotball få lov til å diskutere mer. Vi skal være glad for at vi diskuterer og da må det ikke gå prestisje i den datoen vi satte, sier Øverland til avisen.

Dette betyr at det på fotballtinget i mars ikke vil bli foreslått noen store endringer i den norske ligastrukturen, noe som igjen betyr at endringene foreslått fra det nederlandske selskapet Hypercube legges på is i minst ett år.

Semb: – Alle vet hva jeg mener

Toppfotballsjef Nils Johan Semb har vært klokkeklar på at han ønsket en endring i ligastrukturen velkommen.

– Det er helt nødvendig at ligastrukturen endres, er han sitert på tidligere.

Han har fremhevet at han var i mot at man gikk fra 14 til 16 lag. Det er han fremdeles.

– Alle vet hva jeg mener, og jeg har ikke endret noen oppfatning, sier Semb til TV 2 etter nyheten om at det ikke blir noen endringer nå.

– Frykter du at Norge blir hengende ytterligere etter når endringer blir utsatt?

– Her har man gjort et grundig arbeid med en nøytral instans som har undersøkt hva som har skjedd i ulike ligaer i Europa. Det har vært ute til høring i ulike fora og konklusjonen er at dette ikke blir en tingsak i år. Fotball-Norge er ikke modent for endringer i år, sier Semb.

– Det her har vært en god prosess, og selv om jeg har den samme meningen som før, så har jeg stor respekt for hva flertallet i Fotball-Norge sier. Men diskusjonene er ikke over på lang sikt og rapporten blir viktig i det videre arbeidet.

Ingen cupfinale på våren

Det var NTF som engasjerte Hypercube for å gjøre greie for ulike mulige modeller for en ny norsk serieordning.

Blant forslagene var å redusere antall lag i eliteserien til 12 eller 14 lag, og å innføre et sluttspill. I tillegg skulle cupfinalen flyttes til våren.

Det siste kommer ikke til å skje.

– Det blir ikke snakk om å legge cupfinalen til våren, slår Leif Øverland fast overfor Aftenposten.