Slik opplevde TV 2s reporter å bli kalt «muslim-jævel»

Kadafi Zaman får massiv støtte etter at han ble kalt «muslim-jævel» på et direkteinnslag på TV 2 Nyhetskanalen mandag. 

Da reporter Kadafi Zaman var direkte inne på TV 2 Nyhetskanalen mandag kalte en av demonstrantene ham for «muslim-jævel». Vedkommende sto i nærheten av Zaman, lagde apelyder og blåste røyk på reporteren under innslaget.

REAGERER MED HUMOR: TV 2-journalisten Kadafi Zaman reagerer sammen med kollega Yama Wolasmal med humor etter muslim-hetsen mandag. Foto: Kurt Torger Pedersen TV 2
REAGERER MED HUMOR: TV 2-journalisten Kadafi Zaman reagerer sammen med kollega Yama Wolasmal med humor etter muslim-hetsen mandag. Foto: Kurt Torger Pedersen TV 2

– Overveldet 

Reporter Zaman forteller at han har fått massiv støtte etter hendelsen.

– Det har vært massivt med støtteerklæringer. Jeg er helt overveldet. Det viser også hvor lite dette miljøet er, sier Zaman.

På mandagens demonstrasjon var det et bredt spekter av mennesker. Gruppen besto av tidligere nynazister, islamkritikere og halal-motstandere. Cirka 200 mennesker møtte opp. 

– Det er rekord hvis vi ser på tidligere mønstringer av denne typen, men historikken viser at disse gruppene ikke varer lenger. Det blir intern misnøye og uenigheter, og de løses opp raskt, sier Zaman.

Den grove hetsen Zaman ble utsatt for har fått både det norske folk og politikere til å reagere kraftig. Tirsdag viste Zaman at han reagerer på hendelsen med en god dose humor. Sammen med kollega Yama Wolasmal tok han et bilde med teksten «JeSuisMuslimJævel». 

Zaman medgir likevel at det var en ekkel opplevelse.

– Det var overraskende og ubehagelig, men selve marsjen og demonstrasjonen gikk heldigvis rolig for seg, sier han.

Har du opplevd lignende grov hets? Ta kontakt med vår journalist

Varsler flere demonstrasjoner 

Det er Pegida-bevegelsen (Patriotiske europeere mot islamisering av Vesten) som arrangerte demonstrasjonen i Oslo mandag, og kommer som et resultat av organisasjonens framvekst i Tyskland. I løpet av den siste tiden har det vært flere store demonstrasjoner av denne typen, spesielt i den tyske byen Dresden.

Den norske grenen av Pegida har varslet at de vil gjennomføre denne type demonstrasjoner hver mandag fremover.

– Vi skal gå hver mandag, og fortelle at vi vil være med i samfunnsdebatten om muslimsk innvandring, islamsk påvirkning og problemene det medfører, sier arrangør Max Hermansen. 

Politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen ble sjokkert over det som skjedde med Zaman.

– Alle som så dette ble fryktelig sjokkert, men det er litt unntaket at det skjer slik i offentligheten, sier Simonsen.

Fremveksten av islam-kritikere i Europa den siste tiden tror hun skyldes flere ting.

– Det er en større aksept for slike holdninger enn tidligere, og det har vokst frem flere grupper i Europa. Internett har også gjort at disse menneskene kan snakke sammen på en annen måte, sier Simonsen.