Slik så U.S. Central Commands twitterkonto ut mandag ettermdidag. FOTO: REUTERS/Staff
Slik så U.S. Central Commands twitterkonto ut mandag ettermdidag. FOTO: REUTERS/Staff

– Hackere la ikke hemmelig informasjon på nettet

USAs Central Command sier ingen klassifisert informasjon ble lagt ut på nettet da en gruppe som sympatiserer med IS hacket seg inn på dens kontoer på sosiale medier.

– Vår foreløpige vurdering er at ingen hemmeligstemplet informasjon ble lagt ut og at ikke noe av informasjonen kom fra CENTCOMs server eller sosiale medie-sider, heter det i en uttalelse fra Central Command (CENTCOM) mandag.

CENTCOM har ansvaret for USAs militære aktivitet i Nord-Afrika, Midtøsten og Sentral-Asia, som inkluderer områder hvor en USA-ledet koalisjon gjennomfører luftangrep mot ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) i Irak og Syria.

Tidligere mandag ble CENTCOMs Twitter-konto kontrollert i en kortere periode av en gruppe som kaller seg Cyberkalifatet. Gruppen har sendt ut meldinger som hyller IS og sier den fortsetter sin jihad på nettet. CENTCOMs logo ble byttet ut med et bilde av en person med tildekket ansikt, en IS-logo og teksten «Jeg elsker dere, IS».

Hackingen blir ansett som «cybervandalisme» som ikke hadde noen operasjonelle følger, sier CENTCOM.

«Amerikanske soldater, vi kommer, vær på vakt!» og «Vi gir oss ikke. Vi vet alt om dere, konene deres og barna deres» er blant meldingene som ble lagt ut. (©NTB)