– Nattens utringninger er dypere og modigere enn noen gang

Stjernene viste mye hud på den røde løperen under Golden Globe. Her er nattens beste og verste antrekk!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til mandag norsk tid var Beverly Hills i Hollywood fylt opp av kjendiser da årets Golden Globe-prisutdeling gikk av stabelen. Og det var nok av ting å feste blikket på – i år var nemlig utringningene dypere enn noen gang før.

– Modigere enn noen gang

– Blant fjorårets trender var dype utrigninger og bare rygger, og det er ingenting som tyder på at trenden er i ferd med å snu. Snarere tvert i mot, for i år er utrigningene dypere og modigere enn noensinne, og stjernene er ikke fremmed for å vise hud, sier moteekspert og redaktør for Vixen, Ida Elise Einarsdottir.

– Den amerikanske nettsiden usatoday.com kalte det bare Battle of the boobs – og det er ikke så langt fra sannheten. Se bare på Sienna Miller og Lana Del Rey, for ikke å snakke om Jennifer Lopez, Sienna Miller og Kate Hudson – sistnevnte forøvrig blant kveldens aller beste kledde.

– Sex selger!

– Også Sienna Miller kastet seg på trenden med dyyyp utrigning. Joda. Sex selger. Men det er ikke det som gjør at hun, litt overraskende, havner relativt høyt oppe over kveldens beste kledde. For denne kjolen fra Miu Miu er rett og slett superfin – og akkurat passe annerledes med sine vakre og forseggjorte broderier og perler, sier Ida Elise.

Moteeksperten mener at ikke alle klarte å nå opp i kveld, til tross for dype utringninger.

– Hemmeligheten bak en perfekt utrigning er å gjøre det sexy, men classy - det må ikke bli harry. Det er en fin balansegang. Også må man selvsagt sørge for at man ikke tar en Janet Jackson der puppene detter ut – det gjør stjernene ved blant annet å teipe brystene, forklarer kjoleeksperten.

Her følger Ida Elises liste over beste og verste kjoler denne festnatten!

1. Kate Hudson

Kate Hudson. AFP PHOTO / MARK RALSTON
Kate Hudson. AFP PHOTO / MARK RALSTON

Slå opp i ordboken på what to wear på den røde løperen, og du vil se et bilde av Kate Hudson. Wow! Hun er rett og slett stunning i denne vakre Versace-kjolen med cut-outs og kveldens (kan noen egentlig slå Jennifer Lopez?) modigste utrigning. Tilbehøret er holdt enkelt med en hvit clutch, stramt hår og, du gjettet riktig, diamanter. Terningkast 6.

2. Lupita Nyong'o

Lupita Nyong'o. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
Lupita Nyong'o. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

På samme side er det bilde av it-girl Lupita Nyong'o som igjen imponerer på den røde løperen. Den fantastiske lilla kreasjonen signert Giambattista Valli med rosetter og langt slep er en av kveldens vakreste kjoler, og midt i blinken for sesongens heteste trend der boho chic møter folklore glam. Terningkast 6.

3. Chrissy Teigen og John Legend

Chrissy Teigen og John Legend. Jason Merritt/Getty Images/AFP
Chrissy Teigen og John Legend. Jason Merritt/Getty Images/AFP

Blant parene det var knyttet mest spenning til på den røde løperen var Chrissy Teigen og John Legend, og de skuffer ikke. Chrissy Teigen har et skikkelig fashion moment på den røde løperen i en sheer pink cut-out-kjole i blonder fra Zuhair Murad som får tankene til å gå til vår egen Tone Damli under Kjendisgallaen tidligere i år. Prikken over i'en er den perfekte stylingen med enkel makeup, trendy hestehale og akkurat passe nok diamanter til å gjøre oss skikkelig misunnelig. John Legend er som vanlig upåklagelig i sin klassiske smoking. Vakkert, trendy og superhot. Terningkast 6.

4. Diane Kruger og Joshua Jackson 

Joshua Jackson and Diane Kruger .   Jason Merritt/Getty Images/AFP
Joshua Jackson and Diane Kruger . Jason Merritt/Getty Images/AFP

Diane Kruger og Joshua Jackson tar opp kampen med Chrissy Teigen og John Legend om kvelden best kledde par. Diane Kruger ser fantastisk ut i sin sølvfargede Emilia Wickstead-kjole med fit-and-flare-snitt, stylet med en box clutch i sølv, elegant Old Hollywood-hår og diamanter. Og Joshua Jackson da, selvsagt - det perfekte tilbehøret, kledd i klassisk smoking. Terningkast 5.

5. Maggie og Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal og Maggie Gyllenhaal. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
Jake Gyllenhaal og Maggie Gyllenhaal. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Og i rekken av fantastiske par føyer søskenparet Maggie og Jake Gyllenhaal se. Begge med en slags Old Hollywood feeling over seg. Maggie Gyllenhaal i en superfin stroppløs pudderrosa kjole (som antagelig kunne trengt en ekstra omgang med steameren, men la gå), perfekt makeup og kult, kort hår og Jake i klassisk smoking. Terninkast 5.

6. Reese Witherspoon

Reese Witherspoon . AFP PHOTO / MARK RALSTON
Reese Witherspoon . AFP PHOTO / MARK RALSTON

Reese Witherspoon går for sølv i denne skimrende kreasjoner signert Calvin Klein, og er med det inne på listen over kvelden best kledde. Terningkast 5

7. Lorde

Lorde. AFP PHOTO / MARK RALSTON
Lorde. AFP PHOTO / MARK RALSTON

Wowza! Lorde viser at svart er det nye svart med en ny vri på den lille sorte. Og selv om det er svært modig å stille i bukser (med sesongens trendy flare) under Golden Globes, er det et friskt pust blant gallakjoler og paljetter. Svart på svart på svart signert blant andre Narciso Rodriguez - stylet med statementsmykker, røde lepper og en god dose selvtillitt. Mest overraskende var det kanskje at Lorde for anledningen hadde temmet krøllene - en kul, trendy og sleek look som er en av sangfuglens beste. Terningkast 5.

8. Emma Stone

Emma Stone.   Jason Merritt/Getty Images/AFP
Emma Stone. Jason Merritt/Getty Images/AFP

Den risken tar også Emma Stone som dropper kjolen til fordel for bukser fra Lanvin stylet med en stroppløs overdel med krystaller og sorte, spisse pumps. Og prikken over i'en? Et sort, langt slør med sesongens trendy sløyfe i livet, sotede øyne og sexy bed head. Terningkast 5.

9. Jennifer Lopez

Jennifer Lopez. AFP PHOTO / MARK RALSTON
Jennifer Lopez. AFP PHOTO / MARK RALSTON

Jeg sier som kjendisblogger Perez Hilton; OMG. JUST. WOW. For Jennifer Lopez er det som de norske håndballjentene eller den lille sorte - hun skuffer aldri. Som vår egen Chrissy Teigen valgte hun en kjole fra designer Zuhair Murad, og var ikke redd for å vise hud (sjekk den utrigningen!) - og hvorfor skulle hun med den kroppen? Stylet med perfekt hår, metallisk clutch, åpne pumps og diamanter er hun det Hilton kaller friggin' fantastic. Terningkast 5.

10. Quvenzhané Wallis

Quvenzhane Wallis. AFP PHOTO / MARK RALSTON
Quvenzhane Wallis. AFP PHOTO / MARK RALSTON

Quvenzhané Wallis er spådd å bli en av de neste unge trendsetterne og fashionistaene ala Jayden Smith. Hun ser supersøt i denne lilla og hvite kjolen med sløyfedetaljer ikke overraskende fra Armani Prive - Quvenzhané er Armani Juniors ansikts utad.

1. Keira Knightley

Keira Knightley. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP
Keira Knightley. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP

Men Keira da! For selv om vi er superglade for å se Keira Knightley med søt baby bump på den røde løperen, er det ikke slik vi forestilte oss at det ville være. Hun er vakker, makeupen er vakker, men kjolen?!? Lite visste vi at Chanel designer nattkjoler? Og at de gjorde de allerede da mormoren din enda var en liten jente? Blondene, kragen, sommerfuglmønsteret, SOMMERFUGLCLUTCHEN - det blir bare litt mye av det eh...gode. Terningkast 1.

2. Amy Poehler

Amy Poehler. Foto: Scanpix/Golden-Globe-Backstage
Amy Poehler. Foto: Scanpix/Golden-Globe-Backstage

Nattens dronning er dessverre ikke blant høydepunktene på den røde løperen - snarere tvert imot. Amy Poehler i en langermet, kornblå Stella McCartney-kjole, mens Tina Fey trekker det korteste strået i en spesialdesignet Antonio Berardi-kjole med kvelden mest uflatterende lengde som får vertinnen til å ligne en snøkule med ben. Heldigvis skal hun ha flere antrekk i løpet av kvelden, for dette var ingenting å rope hurra for. Terningkast 2.

3. Kerry Washington

Kerry Washington. AFP PHOTO / FREDERIC J BROWN
Kerry Washington. AFP PHOTO / FREDERIC J BROWN

Joda. Scandal-stjernen Kerry Washington får utvilsomt oppmerksomhet for denne kreasjonen singert den norske designfavoritten Michael Kors, men det er kanskje ikke akkurat den typen oppmerksomhet hun er ute etter. For vi skjønner rett og slett ikke greia med denne middag-på-slottet møter Disney-prinsesse-kjolen. Og fargene? Dersom colour blocking fortsatt er hot er det ikke på denne måten, og ikke i disse fargene. Litt for skjønnheten og udyret. Terningkast 2.

4. Lana Del Rey

Lana Del Rey. Foto: Frazer Harrison/Getty Images/AFP
Lana Del Rey. Foto: Frazer Harrison/Getty Images/AFP

Lana Del Rey med kveldens kuleste frisyre og cat eyes som hentet rett ut fra 70-tallet - en av sesongen aller største trender. Men så var det kjolen da. For denne sjøgrønne kreasjonen minner mer om en havfrue enn om en av de beste kledde på den røde løperen. Joda, den modige utrigningen er supersexy, men snittet, fargen og den store sløyfen er bare helt feil, som en amerikansk forloverkjole valgt ut på spøk av bruden. Terningkast 3.