HETSET PÅ DIREKTEN: TV 2s Kadafi Zaman ble kalt "muslim-jævel" under den antimuslimske demonstrasjonen i Oslo mandag. (Foto: TV 2)
HETSET PÅ DIREKTEN: TV 2s Kadafi Zaman ble kalt "muslim-jævel" under den antimuslimske demonstrasjonen i Oslo mandag. (Foto: TV 2)

Stortingspolitiker om muslimhetsen:
– Jeg kjente et stikk i hjertet 

– Det minner meg så sterkt om den hverdagsrasismen vi alle har møtt en eller annen gang, sier stortingsrepresentant Mudassar Kapur.

Stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) reagerer sterkt på at TV 2s reporter Kadafi Zaman ble kalt «muslim-jævel» på direkten.

Mudassar Kapur er stortingspolitiker for Høyre. Han reagerte sterkt og personlig på rasismen TV 2-reporteren ble utsatt for.
Mudassar Kapur er stortingspolitiker for Høyre. Han reagerte sterkt og personlig på rasismen TV 2-reporteren ble utsatt for.

Hendelsen inntraff da Zaman spurte én av dem som skulle delta i protestbevegelsen Pegidas (Patriotiske europeere mot islamisering av Vesten) demonstrasjon i Oslo om hva vedkommende gjorde på stedet.

– Kadafi tvinger ekstremist-trollet ut i lyset og dermed er Pegidas sanne ansikt avslørt. Jeg skal innrømme at jeg kjente et lite stikk i hjertet da han ble kalt muslim-jævel. Det minner meg så sterkt om den hverdagsrasismen vi alle har møtt en eller annen gang. Jeg er imponert over hvor forbilledlig profesjonell Kadafi er, sier Kapur til TV 2.

Han mener det er tydelig at terroren i Paris brukes av høyreekstreme krefter.

– De tragiske hendelsene i Paris gir dessverre også de høyreekstreme vann på mølla til å dyrke frem mer hat. Pegida bruker ofrene i Paris til å legitimere og mobilisere rundt sin egen agenda. Og dette er bare starten, sier stortingsrepresentanten fra Høyre.

Tidligere AUF-leder Eskil Pedersen og SV-leder Audun Lysbakken reagerer også på hetsen: 

– Så forbannet trist at @TV2Kadafi må oppleve slikt i sitt eget land. Det er Pegida vi ikke trenger i Norge, skriver Lysbakken på Twitter.

Også på TV 2 Nyhetenes Facebookside strømmer støttemeldingene inn.

«Feller faktisk en tåre her nå på vegne av deg, Kadafi. Du skal vite at en hver oppegående nordmann støtter deg og alle muslimer, dette fortjener dere ikke. Dere skal ikke lide pga at noen misbruker det som dere tror på», skriver en av TV 2s følgere. Innlegget er likt 1500 ganger mandag kveld.

Kadafi Zaman er en av Norges mest erfarne krimreportere. Han har jobbet mye med ekstremisme, og er ikke overrasket over det verbale angrepet.

– Jeg blir lei meg både som privatperson og journalist, men jeg har jobbet lenge med ekstremisme, så jeg blir ikke overrasket, sa Zaman mandag kveld.

Han takker for støtten i en twittermelding.

– Jeg har opplevd mye som journalist, men muslimjævel var ny. Tusen takk for all støtte og godord. Jeg setter virkelig pris på det, skriver han i meldingen.