Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zaman spurte én av dem som skulle delta i protestbevegelsen Pegidas (Patriotiske europeere mot islamisering av Vesten) demonstrasjon i Oslo om hva vedkommende gjorde på stedet.

Verbalt angrepet på direkten

Først står den unge mannen bak Zaman som er på direkten på TV 2 Nyhetskanalen. Han blåser sigarettrøyk på ham og lager obskøne lyder.

<blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>Han usle og stakkarslige fyren som svarte mot <a href="https://twitter.com/TV2Kadafi">@TV2Kadafi</a> på direkten. Ønsker han god bedring. For en idiot. Kadafi en solid reporter. dyktig</p>&mdash; Terje Bakkom (@TerjeBakkom) <a href="https://twitter.com/TerjeBakkom/status/554700670310555648">January 12, 2015</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Da Zaman henvender seg til ham for å intervjue ham, blir TV 2s utsendte reporter grovt hetset.

– Jeg viser min avsky mot sånne muslim-jævler som deg. Sånn innvandrer-drit som deg, repliserte mannen.

– Ja, dette er da noe av det vi vil se om 20 minutter, sa en rolig Zaman før han satte over til studio.

<blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>Se hva <a href="https://twitter.com/TV2Kadafi">@TV2Kadafi</a> må tåle direkte på nasjonal TV. Dette er mennesker vi omgås med på jobb og skole. Stå på, Kadafi! <a href="http://t.co/rsOkHP9uNR">http://t.co/rsOkHP9uNR</a></p>&mdash; Ali IT (@Giornalista10) <a href="https://twitter.com/Giornalista10/status/554700320585318400">January 12, 2015</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
<blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>Kadafi du er dyktig i jobben din. Mennesker sier så mangt og tror du evner å sile ut. :-)</p>&mdash; Kari Korneliussen (@korneliussen62) <a href="https://twitter.com/korneliussen62/status/554697438750330883">January 12, 2015</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

– Ikke overrasket

Det verbale angrepet skjedde på direktesendt TV på Nyhetskanalen like etter klokken 18 mandag kveld. Se episoden i videovinduet øverst i saken.

Zaman sier at han ikke ble overrasket over det verbale angrepet.

– Jeg synes det er veldig trist både som privatperson og journalist. Men nå har jeg jobbet lenge med ekstremisme, så jeg ble ikke overrasket, sier den rutinerte journalisten.

– Rasismetroll som sprekker

Nyhets- og sportsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther, mener rasismetrollet sprekker i sola gjennom måten reporteren håndterer situasjonen på. I tillegg viser klippet at rasistene ikke har så mange argumenter utover bruk av skjellsord.

– Det er en ganske drøy melding å få på direkte fjernsyn, men Zaman håndterer dette på en eksemplarisk og profesjonell måte, sier Årsæther. 

Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at sjokkerte TV seere og TV2.no-lesere så hvordan reporteren ble hetset med ord og apelyder på direktesendingen. Twitter flommer over støtteerklæringer til reporteren. 

Om lag 200 personer møtte opp da Pegida demonstrerte rundt rådhuset i Oslo mandag kveld. En motdemonstrasjon i regi av Antirasistisk Senter marsjerte også fra Youngstorget til Stortinget.

Nynazister og antiislamister protesterte i Oslo

(©NTB/TV 2)