OMKOM: Tre personer er funnet omkommet etter en brann i et rekkehus i Solbergelva i Buskerud søndag 4. januar.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OMKOM: Tre personer er funnet omkommet etter en brann i et rekkehus i Solbergelva i Buskerud søndag 4. januar.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Disse tre omkom i dødsbrannen i Nedre Eiker 

Døde av kullosforgiftning i den voldsomme brannen. 

Søndag 4. januar mistet tre personer livet i en voldsom brann på Solbergmoen i Nedre Eiker i Buskerud. 

De døde er Gro Irene Tiedemann, 50 år, Knut Gustavsen, 65 år og Torill Kristin Fredriksen Nilsen, 62 år, alle var fra Nedre Eiker.

Politiets tekniske undersøkelser i leiligheten viser at brannen har oppstått som følge av tilført varme via en varmekilde. Politiet kan ikke si noe sikkert om hva dette er, men konkluderer med at brannen har oppstått som følge av en ulykke.

- Vår konklusjon ut fra de undersøkelsene som er gjennomført er at dette er en tragisk ulykke og at det ikke har skjedd som følge av en straffbar handling, sier lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at de tre etter all sannsynlighet døde av kullosforgiftning. 

Den ene av de døde var den første personen som varslet om brannen. Hun ble funnet omkommet på leilighetens balkong. Telefonen hennes ble funnet på bakken under balkongen. 

De to andre ble funnet døde inne i leiligheten. 

AMK fikk melding om brannen 17.38. Bare minutter senere var leiligheten overtent. Rekkehuset består av åtte boenheter. Beboerne i de andre leilighetene ble evakuert, men ingen flere ble skadet. 

Det er foreløpig ikke kjent hvorfor brannen oppsto. Kripos har bistått det lokale politiet i undersøkelsene.