IS-sympatisører har hacket Twitter-konto til USAs forsvar

Hackere som sympatiserer med Den islamske staten, har tatt kontroll over Twitter-kontoen til USAs overkommando for Midtøsten.

Slik så U.S. Central Commands twitterkonto ut mandag ettermiddag.   REUTERS/Staff
Slik så U.S. Central Commands twitterkonto ut mandag ettermiddag. REUTERS/Staff

Hackere som sympatiserer med Den islamske staten (IS), har publisert en rekke interne dokumenter fra det amerikanske forsvaret.

Lekkasjene er sendt ut fra en hacket Twitter-konto.

En gruppe som kaller seg CyberKalifatet, har også sendt ut meldinger som hyller IS og sier den fortsetter sin jihad på nettet.

Kontoen som er hacket, tilhører USAs Central Command (CENTCOM), som har ansvaret for USAs militære aktivitet i Nord-Afrika Midtøsten og Sentral-Asia.

«Amerikanske soldater, vi kommer, vær på vakt!» og «Vi gir oss ikke. Vi vet alt om dere, konene deres og barna deres» er blant meldingene som er lagt ut.

I tillegg er det som ser ut til å være interne dokumenter blitt publisert, inkludert lister over navn og adresser på pensjonerte generaler.

Også dokumenter som tilsynelatende viser amerikanske militære scenarioer for Nord-Korea og Kina er lagt ut på Twitter.

Gruppen har også hacket en YouTube-konto som tilhører CENTCOM. Her har de lagt ut det som ser ut til å være flere jihadistiske propagandavideoer.

Twitterkontoen ble kort tid etter sperret. Pentagon kaller hendelsen pinlig, men sier den ikke utgjør noen sikkerhetstrussel.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2