Her blir TV 2s reporter kalt «muslim-jævel» på direkten

TV 2s norsk-pakistanske journalist Kadafi Zaman ble verbalt angrepet da han mandag dekket den antiislamske demonstrasjonen i Oslo.

Zaman spurte én av dem som skulle delta i protestbevegelsen Pegidas (Patriotiske europeere mot islamisering av Vesten) demonstrasjon i Oslo om hva vedkommende gjorde på stedet.

Verbalt angrepet på direkten

Først står den unge mannen bak Zaman som er på direkten på TV 2 Nyhetskanalen. Han blåser sigarettrøyk på ham og lager obskøne lyder.

Da Zaman henvender seg til ham for å intervjue ham, blir TV 2s utsendte reporter grovt hetset.

– Jeg viser min avsky mot sånne muslim-jævler som deg. Sånn innvandrer-drit som deg, repliserte mannen.

– Ja, dette er da noe av det vi vil se om 20 minutter, sa en rolig Zaman før han satte over til studio.

– Ikke overrasket

Det verbale angrepet skjedde på direktesendt TV på Nyhetskanalen like etter klokken 18 mandag kveld. Se episoden i videovinduet øverst i saken.

Zaman sier at han ikke ble overrasket over det verbale angrepet.

– Jeg synes det er veldig trist både som privatperson og journalist. Men nå har jeg jobbet lenge med ekstremisme, så jeg ble ikke overrasket, sier den rutinerte journalisten.

– Rasismetroll som sprekker

Nyhets- og sportsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther, mener rasismetrollet sprekker i sola gjennom måten reporteren håndterer situasjonen på. I tillegg viser klippet at rasistene ikke har så mange argumenter utover bruk av skjellsord.

– Det er en ganske drøy melding å få på direkte fjernsyn, men Zaman håndterer dette på en eksemplarisk og profesjonell måte, sier Årsæther. 

Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at sjokkerte TV seere og TV2.no-lesere så hvordan reporteren ble hetset med ord og apelyder på direktesendingen. Twitter flommer over støtteerklæringer til reporteren. 

Om lag 200 personer møtte opp da Pegida demonstrerte rundt rådhuset i Oslo mandag kveld. En motdemonstrasjon i regi av Antirasistisk Senter marsjerte også fra Youngstorget til Stortinget.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2