Disse bruktbilene var vi mest nysgjerrig på

Klikkvinnerne i året som gikk.

Spennvidden er stor, fra Koenigsegg til Lamborghini – via en gammel Audi. I bruktbilmarkedet handler mye om drøm!
Spennvidden er stor, fra Koenigsegg til Lamborghini – via en gammel Audi. I bruktbilmarkedet handler mye om drøm!

Internett har forlengst tatt over som den viktigste markedsplassen for bruktbiler.

Og her er det naturligvis ikke bare snakk om kjøp og salg. Mange bruker også mye tid – vi i Broom-redaksjonen er ikke noe unntak – på å lese bilannonser, uten at vi nødvendigvis har tenkt å kjøpe bil.

Her handler det om å holde seg oppdatert, eller kanskje for å være helt ærlig: Også drømme litt.

Høy underholdningsfaktor

Og så handler det også om underholdning. Det er oversikten vi akkurat har fått fra finn.no et godt eksempel på. De har oppsummert hvilke annonser som fikk aller fleste klikk i fjor. 

Den mest leste bruktbilannonsen på finn.no i 2014 er det  høy underholdningsfaktor over. Øyvind i Sandnes solgte sin 1999-modell Audi A6. Og han la ikke skjul på at bilen er alt annet enn strøken. Heller ikke årsaken til dette... Her er noe av det han skriver:

Spor etter maddamen 

Denne bilen leveres nemlig ferdig bulket OG ripet! Bilen kan trygt kalles sjelden, sjelden har jeg sett en bil med SÅ mange kosmetiske skader på. Tror ikke det finnes ett område større enn ett frimerke der det ikke er en eller annen form for spor etter madammen, det være seg skjermer eller dører eller panser. Fordelen med dette er at nye parkeringsskader ikke er til irritasjon lenger, da det bare blir en del av kunstverket.

Bilen er en kjørende dagbok, hver ripe har hver sin unike historie. Dette kan være alt ifra en handlevogn på Rema 1000, bensinpumper eller carporten der vi bodde før. Jeg kunne faktisk kjøpt en NY Audi til samme pris som jeg har brukt på materialer til den ene stolpen hun traff ukentlig i carporten. Kunne 4x4" stender kjøpes i 1000 meters lengder, kunne jeg kjøpt 2 av dem. Nå er vi flyttet til ny plass, fått dobbel garasje, men har kun en bil i garasjen. Allikevel er jeg nervøs når hun kommer kjørende og hun trykker på knappen for å åpne porten. Hun har jo tross alt "bare" 6 meter å treffe mellom.

Ble solgt

Øyvind forlangte drøyt 27.000 kroner for Audien, og her kan det virke som at det gamle ordtaket om at ærlighet varer lengst, fortsatt gjelder.

Det tok litt tid, og noen oppdateringer av annonsen, men bilen ble faktisk solgt!

Annonsen ligger imidlertid fortsatt ute -her kan du lese saken vi hadde på bilen:

Tett på 6 millioner 

Bilen i den nest mest leste finn-annonsen er fortsatt til salgs, men du må nok belage deg på å betale en god del mer enn for Audien over. Nærmere bestemt 5.922.000 kroner mer.

Prisantydningen for denne 2008-modellen Koegnigsegg CCR CCXR ligger nemlig 50 tusenlapper under 6 millioner kroner. Da kan vi nok trygt fastslå at det her handler om drøm hos de aller, aller fleste som har klikket på den.

Prestasjoner 

Dette skal være den eneste CCXR-utgaven som er registrert på norske skilter. Den er solgt ny i Norge, og har rullet 29.000 kilometer siden den fikk skilter første gang.

Dette er ikke bare heftige saker rent designmessig. Under panseret finner vi en 4,7-liters bensinmotor, med svimlende 1018 hestekrefter.  Den klarer 0-100 km/t på 3,1 sekunder. 0-200 km/t går unna på 13,7 sekunder.

Det var en voldsom hype rundt Koenigsegg da merket først ble lansert. Dette har stilnet noe, men bilen blir naturligvis ikke mindre heftig av den grunn.

Klikk her for å se hele annosen på bilen

Ikke bruktbil 

Drømfaktoren er skyhøy også hos bil nummer tre på finn-toppen i 2014. Der finner vi nemlig en 2014-modell Lamborghini Aventador Roadster som ligger ute til salgs for ikke mindre enn 5.490.000 kroner.

Her må vi aller først legge til at dette i praksis ikke er noen bruktbil. Lamboen har nemlig rullet kun 6 kilometer.  Den selges da også med nybilgaranti. Der Koenigsegg er en bitteliten produsent med svært begrensede ressurser, har Lamborghini VW-konsernet i ryggen, så peker da også det meste oppover for italienerne. 

Samtlige tilvalg

Her kan du bli eier av et hvitt fartsmonster. V12-kraftverket under panseret byr på 700 hestekrefter, som plantes til bakken med firehjulsdrift.

I aksellerasjonstest er den faktisk enda kjappere enn Koenigsegg, her tar 0-100 km/t 2,9 sekunder. 

Selger på Roa kan opplyse at bilen ble bestilt med samtlige tilgjengelige tilvalg, noe som utgjør en imponerende liste. 

Klikk her for å se annonsen på bilen

Ramsalt

Bilen på fjerdeplass fikk du møte også her på broom.no i fjor. Det handler om en Range Rover Sport, som ble markedsført på en temmelig spesiell måte. 

"Kjærringhælvete hi kjøpt sæ nytt hoinnhælvete", var overskriften på den artikkelen. Det er ikke noe vi fant på, det er et sitat fra annonseteksten til Frode fra Vadsø. Han gikk nemlig riktig så ramsalt til verks da han skulle forklare hvorfor Range Roveren skulle selges.

Annonsen gått ut

Og solid respons og mange klikk til tross: Det er ikke sikkert bilen er solgt ennå. Annonsen er nemlig  ikke merket med "solgt", den har bare gått ut på dato.

Så enten du bare vil lese den, eller du kunne tenkt deg en ti år gammel Range Rover Sport til rundt 300.000 kroner, da kan det jo være verdt å ta en titt på denne.

Klikk her for å lese artikkelen vår på bilen

Drømmebil 

Da har vi kommet fram til det som er fjorårets femte mest leste bilannonse på finn.no, og her handler det igjen om drøm.

Bilen er nemlig fra et av de bilmerkene vi vet svært mange har en drøm om å en gang eie: Aston Martin.

Her snakker vi om en 2014-modell Vanquish V12. Også dette i praksis nybil, den har bare rullet 20 mil, prisantydningen er på 3.195.000.

Klikk her for å se annonsen på bilen:

Største motor

Og som det står i annonsen: Dette var faktisk spesialpris, veiledende pris lå på rundt 3,6 millioner.

For de pengene får du en særdeles lekker coupe, som også har baksete med plass til to ikke altfor storvokste personer.

Under panseret finner vi det som er Aston Martins største produksjonsmotor i historien, en V12-er på 573 hestekrefter og med 620 Nm. Her går 0-100 km/t unna på 4,1 sekunder.

Heller ikke denne annonsen er merket med "solgt" - så her er det kanskje fortsatt muligheter hvis du har tilstrekkelig med penger på kontoen.

Flere høydepunkter fra finn - klikk her for å se dem: