Bilen til høyre er en nyhet, men den til venstre var ute lenge før. Både Subaru og Volvo har stor suksess med offroad-utgaver av bilene sine.
Bilen til høyre er en nyhet, men den til venstre var ute lenge før. Både Subaru og Volvo har stor suksess med offroad-utgaver av bilene sine.

Nyhet - men dette har vi sett før!

Det er alltid skummelt å tro at man er først med noe.

Da Volvo denne uken sendte ut de aller første bildene av sin nye S60 Cross Country, ble modellen av veldig mange omtalt som den første i sitt slag.

Men denne oppskriften har vi da vitterlig sett før: En «vanlig» bil får økt bakkeklaring og en dose offroadstyling –og vips skiller den seg fra opphavet.

Nye Vovo S60 Cross Country. Høyreiste biler med
offroadelementer er ganske vanlig, men ikke i sedan-utgave.
Nye Vovo S60 Cross Country. Høyreiste biler med offroadelementer er ganske vanlig, men ikke i sedan-utgave.

Suksess-oppskrift

Dette har mange hatt stor suksess med, men til nå har det handlet veldig mye om stasjonsvogner. Med S60 gjør Volvo det samme med en sedan.

Uvanlig? Ja, definitivt. Men først? Nope! Ikke i det hele tatt. Et japansk merke var nemlig først med både hele oppskriften – og å gjøre dette med en sedanutgave.

Les mer om den nye Volvoen her

Tidlig ute

Vi snakker om Subaru. Allerede tilbake i 1994, altså for 21 år siden, kom de med sin variant over nettopp dette temaet. Det som vi i dag kjenner som en crossover. Men da bygget på en stasjonsvogn.

Bare et par år etter det igjen kom Subaru med en SUS som betyr Sport Utility Sedan. Som man kanskje da forstår av navnet, bygger denne nettopp på en firedørs sedan. 

Og den bygges fortsatt i siste generasjon av Subaru-legenden Outback. Det er særlig i USA og i Australia at disse variantene har fått fotfeste. 

Subaru Outback: Slik skapte den en ny trend

Dette er hva Subaru kaller en SUS - 'Sport Utility Sedan'.
Dette er hva Subaru kaller en SUS - "Sport Utility Sedan".

Volvos XC-suksess

Volvo på sin side hatt stor suksess med sine Cross Country-utgaver. Biler som XC70, XC60 og XC90 har alle vært storselgere for det svenske bilmerket og en biltype som vi nordmenn har trykket til vårt bryst. 

Ikke så veldig rart kanskje - biltypen passer godt til både vårt klima, topografi og veistandard. 

Denne kom allerede i 1979, men ikke som sedan

Spennende modell

Men når de forleden dag viste S60 i Cross Country-utgave, var det nok enkelte som satte morgenkaffen i halsen. Vi så vel ikke helt den komme, men det skal bli spennende å følge denne modellen.

Subaru var ikke snauere enn at de også kom med en liten pickup over samme temaet. Tør Volvo følge opp denne også?

Slik blir helt nye Subaru Outback

 

Subaru kom også med en pickup over samme tema. Det tviler vi
på at Volvo gjør.
Subaru kom også med en pickup over samme tema. Det tviler vi på at Volvo gjør.
Laster inn forumet...