Inger Lise fremførte Aquas comebacklåt:
– Hun er enorm på alle måter

Lene Nystrøm ble hyllet i «Hver gang vi møtes». Se alle opptredenene og hva hun synes om versjonene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lene Nystrøm (41) ble hyllet i «Hver gang vi møtes» på TV 2 lørdag.

Som frontfigur i den danske popgruppa Aqua, ble Lene en av verdens største popstjerner på slutten av 90-tallet. Med den tegneseriepregete hitlåten «Barbie Girl» tok gruppens popularitet helt av. Gruppens fengende og humoristiske poplåter sørget for platinaplater i 28 land.

Etter a-ha er Lene Nystrøm Norges mestselgende artist med til sammen 34 millioner solgte album og singler. I 2003 solodebuterte Lene med discodance-albumet «Play With Me».

Lørdag kveld ble Lene Nystrøms låter tolket av Inger Lise Rypdal, Jonas Fjeld, Thom Hell, Pål «OnklP» Tøien, Silje Nergaard og Bjarne Brøndbo.

Vi fulgte sendingen i takt med programmet med videoer av alle opptredenene og hva Lene Nystrøm synes om versjonene.

Jonas Fjeld tok «Dr. Jones» inn i bluegrassverdenen

Jonas Fjeld åpnet det musikalske med en bluegrassversjon av Aquas superhit «Dr. Jones». Lene legger ikke skjul på at hun storkoste seg under opptredenen.

– Det var morsomt at Jonas Fjeld sang «Dr. Jones». Siden jeg kommer fra tyggegummipopverdenen trodde jeg at folk tenkte at det var teit å synge mine sanger, fordi det er en så stor motsetning fra hva de driver med. Og det har litt med selvfølelsen å gjøre. Men man finner ut at ting ikke henger sammen sånn. De reiser seg opp med stolthet og fremfører våre sanger på en stolt og fantastisk måte, og det var et utrolig stort øyeblikk. Jeg likte versjonen hans og jeg elsker musikken hans, sier Lene til TV 2.

– Han fikk faktisk «Cartoon Heroes» til å bli et følsomt nummer

Thom Hell entret deretter den lille scenen med sin versjon av Aquas 2000-hit «Cartoon Heroes».

– Det er jo så motsetning. Thom Hell kommer fra noe helt annet musikalsk. Hans stemme er en av mine favoritter, så uansett hva han synger så låter det som smør. Han har en vokal som rører meg dypt inn i hjertet, så han fikk jo faktisk «Cartoon Heroes» til å bli et følsomt nummer, og det har det ikke vært før.

Silje tok «Barbie Girl»

Silje Nergaard fremførte en jazzete bossanovaversjon av låta som «måtte komme»: Aquas monsterhit «Barbie Girl» fra 1997.

– Det er veldig mange som spurte meg i forkant «hvem tror du kommer til å gjøre Barbie Girl?», og jeg prøvde å ikke tenke for mye på det. Men det var kult at Silje gjorde det, og hun levde seg sånn inn i rollen også. Hun var veldig levende der hun sto. Hun gjorde en litt bossanova/jazzy utgave av den, og den kjenner jeg litt igjen fordi Aqua gjør det på samme måte når vi fremfører den akustisk. Det var veldig gøy!

Overrasket Lene: – Dritkul versjon

OnklP hentet frem singelen «It’s Your Duty» fra Lenes soloplate fra 2003 som fikk hard medfart av musikkanmeldere.

– Han tok et nummer jeg ikke forventet skulle være med, men jeg ser TV-øyeblikket i det. Og jeg er veldig glad i det nummeret, men han har valgt det fordi det er kontrovers i det. Han liker å ta kontrastene og bygge noe rundt, og det ble en dritkul versjon. Jeg håper han får en hit med den, for det hadde vært innmari kult.

– Utrolig rå stemme

Bjarne Brøndbo valgte låta fra «Scream» fra Lenes 2003-soloplate «Play With Me». «Scream» handler om spiseforstyrrelser, noe Lene kjempet mot ungdomsårene, og Lene satt stor pris på at sangen ble fremført i «Hver gang vi møtes».

Hun har bare godord å si om Bjarnes versjon som ble oversatt til norsk, og hvor spiseforstyrrelser ble erstattet med det evige jaget fra pressen.

– Han sang den på trønderdialekten sin. Det er en låt jeg er veldig glad i, fordi teksten handler om spiseforstyrrelser. En veldig personlig sang. Det betydde veldig mye for meg. Og Bjarne har en innlevelse som er helt fantastisk, og så har han den utrolig rå stemmen som han bruker så riktig. Han er en utrolig performer.

– Hun er enorm på alle måter

Inger Lise Rypdal avsluttet Lenes hyllest med «Back to the 80s», Aquas singel fra 2007 – deres første på åtte år.

– Da hun sa hva hun skulle synge, tenkte jeg «ja, så klart!». Det var helt riktig at hun tok den og freshet den opp på sin måte. Inger Lise er enorm på alle måter. Jeg er superfan. Jeg har ikke turt å spørre om telefonnummeret hennes engang! Det var en fresh utgave. Hun gir jernet så innmari på alt hun gjør!

Se Inger Lise fremføre «Back to the 80s» øverst i saken.

– Utrolig overveldende

Lene forteller at det var stort å få en hel dag hvor de seks andre artistene fremførte hennes låter.

– Det er så utrolig overveldende å sitte på enden av bordet, og det tar tid før det synker inn. Det er i en setting som er veldig unormal i form av at det ikke er ofte at vi ikke blir så godt kjent. Vi møtes backstage, vi møtes under festivaler og events, vi sier hei og et kyss på kinnet og så går man videre. Her har vi virkelig dykket ned i hverandre og åpnet oss. Man føler seg utrolig heldig. Man kan gå hjem med følelsen om at man har blitt veldig godt kjent både personlig og musikalsk, sier Lene Nystrøm til TV 2.

Se alt som skjedde da Bjarne Brøndbo ble hyllet i «Hver gang vi møtes»