Lene Nystrøm om Aqua-bruddet: – Jeg såret dem dypt

Lene Nystrøm og Søren Rasteds hemmelige bryllup ble begynnelsen på slutten for Aqua.

Aqua-vokalist Lene Nystrøm (41) hylles i lørdagens «Hver gang vi møtes».

I programmet forteller hun åpenhjertig om hvordan hun fant kjærligheten med hennes bandkollega gjennom nesten åtte år, Søren Rasted, og hvordan deres kjærlighet gikk utover Aqua.

Ett kyss i mai 2001 endret alt.

– Det var en kveld i London hvor Aqua hadde vært ute med noen venner, og hvor vi endte opp hjemme hos Søren. Jeg gikk for å tisse, og da jeg gikk ut av døra skulle Søren inn, og da ga jeg ham et kyss på munnen som jeg pleide å gjøre. Og da ble det kysset litt for langt. Jeg tror begge to på én gang tenkte «oh shit». Det var som om det gikk flammer gjennom oss begge, sier hun.

Se video hvor Lene forteller om da kjærligheten blomstret:

Gift etter fem dager

Fem dager senere, 23. mai 2001, giftet Lene og Søren seg i Las Vegas uten noe familie til stede.

GIFT FOR ANDRE GANG: I august 2001 giftet Lene Nystrøm og Søren Rasted seg for andre gang i Danmark. Deres første giftemål var i Las Vegas tre måneder tidligere. Foto: Mogens Flindt / SCANPIX
GIFT FOR ANDRE GANG: I august 2001 giftet Lene Nystrøm og Søren Rasted seg for andre gang i Danmark. Deres første giftemål var i Las Vegas tre måneder tidligere. Foto: Mogens Flindt / SCANPIX

– Det gikk fem dager fra vi forelsket oss til vi ble gift. Jeg har spurt meg selv mange ganger om hvorfor det skjedde akkurat da... Men jeg vet at hvis det hadde skjedd før, ville det ikke ha holdt fordi det var så mye vi ville oppleve på egenhånd.

Aqua-kollegene René Dif og Claus Norreen hadde ingen anelse om at Lene og Søren var forelsket, aller minst gift, så bryllupsnyheten kom som en stor overraskelse på dem.

– Vi giftet oss veldig fort, og vi gjorde nok den feilen at vi ikke sa noe til gutta i bandet. Vi ville så gjerne beholde det for oss selv, så vi stakk av til Las Vegas og giftet oss. Før vi rakk å ringe til noen andre enn foreldrene våre, sto pressen der dagen etterpå, forteller Lene.

– Men jeg er i dag veldig klar over at det var feil. Vi skulle ha sagt ifra til René og Claus. Det var begynnelsen på slutten for Aqua.

Oppløste Aqua

Søren og Lene reiste på bryllupsreise til Italia, og mens de var der fikk Søren en telefon hvor Claus og René forklarte at de ikke ønsket å fortsette med Aqua.

Lene tok nyheten svært tungt.

– Jeg satt og gråt hele dagen fordi jeg skjønte ingenting. Jeg trodde vi hadde det så bra. Claus og René ble veldig såret. Jeg skjønner dem så godt, men jeg tenkte bare ikke på det da. Jeg såret dem dypt, sier Lene gråtkvalt.

Den 14. august 2001, knapt tre måneder etter bryllupet, uttalte Aqua at de skulle ta en pause på ubestemt tid.

AQUA I 2000: Claus Norreen, Lene Nystrøm, René Dif og Søren Rasted i Oslo på promoteringstur for singelen «Cartoon Heroes».
Foto: Tor Richardsen, SCANPIX
AQUA I 2000: Claus Norreen, Lene Nystrøm, René Dif og Søren Rasted i Oslo på promoteringstur for singelen «Cartoon Heroes». Foto: Tor Richardsen, SCANPIX

Noen dager senere giftet Lene og Søren seg på nytt – denne gangen med familie og venner til stede – i Blovstrød Kirke på Nord-Sjælland i Danmark, stedet hvor Søren vokste opp.

Se video hvor Lene forteller om Aqua-bruddet øverst i artikkelen.

Gjenforent i 2007

I oktober 2007 annonserte Aqua at de var gjenforent, og i årene fremover holdt de flere konserter i forskjellige land. Senest i høst var de på turné i Australia.

Lene Nystrøm forteller at det har vært god stemningen i Aqua etter de ble gjenforent.

– Det føltes veldig riktig. Vi savnet hverandre. Nå gjør vi dette fordi vi har mulighet og fordi det er gøy, og det er sånne ting jeg gleder meg til. Da får jeg mulighet til å være litt rock'n'roll-stjerne igjen, og så drar jeg hjem og er fulltidsmamma, sier Lene som har to barn med ektemannen Søren.

Se video hvor Lene forteller om gjenforeningen av Aqua:

«Hver gang vi møtes» sendes lørdag klokken 20:00 på TV 2.