TRUER NORGE: PST bekrefter at de kjenner til en trussel rettet mot Norge og Danmark på et fransk nettsted. Foto: NTB scanpix.
TRUER NORGE: PST bekrefter at de kjenner til en trussel rettet mot Norge og Danmark på et fransk nettsted. Foto: NTB scanpix.

Fransk nettsted: – Norge er neste terrormål

Norge blir utpekt som neste mål på et fransk nettsted. Politiets Sikkerhetstjeneste jobber nå med å finne ut om trusselen er reell eller ikke.

Det er lagt ut en trussel mot Norge på et fransk nettsted. Der står det at Norge og Danmark er neste mål.

– Vi er kjent med trusselen og jobber nå med å avklare om den er reell eller ikke, sier informasjonsrådgiver i PST Siv Alsén til TV 2.

Ifølge PST får de daglig inn tips som de tar på alvor og som jobber med å avklare. Flesteparten blir avklart som ikke reelle.

Oslo politidistrikt har ikke satt stab eller gjort ekstraordinære tiltak, får TV 2 opplyst. De avventer undersøkelsene som PST nå gjennomfører.

I juli gikk PST ut og informerte om at det forelå en konkret trussel mot Norge i løpet av kort tid. Dette førte til økt beredskap og strenge sikkerhetstiltak over lengre tid, før det ble konkludert med at faren trolig var over.

I sommer mottok PST informasjon om at personer med tilknytning til en ekstrem islamistisk gruppe i Syria kunne ha til hensikt å gjennomføre en terrorhandling i Norge.

Det ble aldri kjent hvilken nasjonalitet disse personene skulle ha.

Forfatter Lars Gule sier til TV 2 at trusselens alvorlighetsgrad avhenger av hva slags nettsted dette dreier seg om.

– Dette kan være generelle sympatisører som benytter seg av anledningen, og som nå peker på Norge etter at vi sto i fokus i 2006. Hvis det er sympatisører som har lagt ut dette på egenhånd, så kan det dreie seg om skryt. Men hvis dette er et nettsted med tilknytning til veletablerte terrorgrupper, så må den tas på alvor, sier Gule til TV 2.

Gisselsituasjoner over i Frankrike

Like før klokken 17.30 gikk fransk politi til aksjon mot de to pågående gisselsituasjonene i og utenfor Paris.

Alle de tre gisseltakerne ble drept, og gislene frigitt. Politikilder sier fredag ettermiddag at fire gisler ble drept i butikken.

Få siste nytt om terroren i TV 2s LIVESENTER.

TV 2 kommer tilbake med mer.