Her er råskinnet du kan skremme naboen med

Nismo RS er mye moro for pengene!

Ikke bare skiller den seg ut fra de aller fleste andre i trafikken – den er i stand til å kjøre fra dem også! Nå er nye Nissan Juke Nismo RS på plass i Norge.
Ikke bare skiller den seg ut fra de aller fleste andre i trafikken – den er i stand til å kjøre fra dem også! Nå er nye Nissan Juke Nismo RS på plass i Norge.

Den kompakte crossoveren Juke har vært en stor suksess for Nissan. Bilen har i lange perioder vært den mest solgte i sin klasse i Europa. 

Det har nok til en viss grad skjedd mer på tross av – enn på grunn av – utseendet, men Nissan traff tydeligvis blink da de bestemte seg for å lage en bil som virkelig skulle skille seg ut i forhold til konkurrentene.

Dermed har de også klart å kopiere suksessen til storebror Qashqai, en klasse under.

Her kan du lese testen: Stygg som juling?

Enda mer krefter 

Juke har også noe som er ganske uvanlig i denne klassen, nemlig en skikkelig moro-versjon. Den har 190 hestekrefter under panseret, og du kan få den med både forhjulstrekk og 4x4.

Nissan gir seg imidlertid ikke med det. Nå kommer nye Juke Nismo RS til Norge, og her er det enda mer krefter under panseret. 

Dette så vi ikke helt komme... Les mer om Juke med 190 hk

Heller ha 4x4? 

Ut fra den 1,6-liters DIG-T-motoren, har Nissan hentet ut 218 hestekrefter i utgaven med forhjulstrekk. Denne har et dreiemoment på 280 Nm.

Hvis du heller vil ha 4x4 (og det vil vi vel strengt tatt anbefale til disse kreftene), får du 1,6-literen i en utgave med 214 hestekrefter. Denne kombineres med Nissan XTronic-automat, som også har girvelger på rattet.

Kjører noe spesielt 

Nissan lover at de har fintunet kjøreegenskapene ekstra mot sport. Karosseriet er også forsterket, samtidig som bremsene har fått større skiver enn standard – i tilfelle du skulle få behov for å bråstoppe.

Nye spesifikasjoner for fjærer og dempere skal ytterligere underbygge det sportslige preget. Her skal du ikke være i tvil om at du kjører noe spesielt.

Foreløpig sier ikke Nissan noe om prisene, men med 190-hesters motor, starter bilen på svært gunstige 298.650 kroner. Nismo RS kommer naturligvis til å koste endel mer, men sammenlignet med andre biler som kan by på tilsvarende krefter, er det all grunn til å regne med svært konkurransedyktige priser.

Nissan har laget flere sære biler - se bare her:

Denne lille SUV-en er en prisbombe, på sin måte ...