Blåskjellsuppe med grønn curry

Kari Innerå var super stand-in for Wenche i dag. Hun laget en skikkelig blåskjellsuppe med grønn curry og hvitvinsdampede blåskjell. Vi sier bare "Nam-nam!"

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvitvinsdampede blåskjell

(2 porsjoner)

Dette trenger du:

1 kg blåskjell
3 dl hvitvin
3 fedd hvitløk
2 stk sjalottløk
2 ss smør
sitron
persille/ gressløk
1 sitron

BLÅSKJELL:  Det er i januar og februar skalldyrene smaker best!   Foto: TV 2
BLÅSKJELL:  Det er i januar og februar skalldyrene smaker best!   Foto: TV 2

Slik gjør du:

Skyll blåskjellene i rennende vann.
Plukk ut blåskjell som har åpnet seg eller som er knuste.
Finkutt løk og hvitløk, svisses i en vidbunnet kjele med nøytral olje.
Skru platen på fullt, hell i blåskjellene, når det freser skikkelig heller du i hvitvinen og legger på lokk.
La skjellene dampe i ca 3 minutter til de har åpnet seg.
Skru ned varmen på platen, ha i smøret og finkuttede urter.
Smak til, ha eventuelt i noen dråper sitron.
Vend om og server.

KARI INNERÅ: Mesterkokk, Cru vin & kjøkken.   Foto: TV 2
KARI INNERÅ: Mesterkokk, Cru vin & kjøkken.   Foto: TV 2

Blåskjellsuppe grønn curry

(2 porsjoner)

Dette trenger du:

3 dl blåskjellkraft
(Som oppskriften på dampede blåskjell, men uten smør. Blåskjellene renses og brukes som garnityr i suppen)
1 ss grønn curry paste (rød kan også brukes)
1 løk
1 boks kokosmelk
1 lime
3 kvaster koriander
60 g pillede reker

Slik gjør du:

Skrell og finkutt løken.
Sviss løk og currypaste i 2 ss av kokosmelken til den er blank.
Hell i blåskjellkraften og la den koke i 5 minutter, ha i resten av kokosmelken og kok videre til en fin suppekonsistens.
Smak til med limesaft og salt, ha i blåskjellene, reker og finkuttet koriander ved servering.