FÅR IKKE SPESIALBEHANDLING: Petter Northug (t.h) har tidligere hatt enerom. Under årets Tour de Ski er det Martin Johnsrud Sundby som bor alene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FÅR IKKE SPESIALBEHANDLING: Petter Northug (t.h) har tidligere hatt enerom. Under årets Tour de Ski er det Martin Johnsrud Sundby som bor alene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Jeg har hatt min epoke der jeg har fått gjøre som jeg ville 

Petter Northug synes det er greit at Martin Johnsrud Sundby får enerom.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Toblach (TV 2): Petter Northug hang som et slips på firemannsgruppen som distanserte resten på dagens etappe i Tour de Ski. I den siste bakken før mål rykket Northug, og da var det kun Calle Halfvarsson som klarte å holde følge med 29-åringen fra Mosvik.

Sammenlagt har Northug sju sekunders forsprang på Halfvarsson. Sundby ligger 12 sekunder bak Northug.

I tidligere Tour de Ski-utgaver har Northug fått lov til å sove på enerom, men etter den svake fjorårssesongen er det nye tider for Northug. Han deler rom med Niklas Dyrhaug. Nå er det Martin Johnsrud Sundby som får privileger.

– Det er bare motiverende
Det har ikke Northug problemer med.

– Jeg har hatt min epoke der jeg har fått gjøre som jeg ville. Jeg føler det bare er motiverende å ha det akkurat sånn som jeg har det nå, sier Northug og legger til: 

– Nå deler jeg rom med Tydals store sønn. Det er like greit. Han får meg opp om morgenen, og han får meg i seng om kvelden. Jeg vil si at det er et sjakktrekk å ha en som passer på at rytmen blir holdt, sier Northug.

Akkurat det skal man ikke ta for god fisk. Dyrhaug forteller at det ikke alltid er slik at leggetidene blir overholdt.

– Det er god stemning på rommet. Jeg og Petter har bodd på rom siden Kuusamo. Før det har vi bodd på rom siden vi var små. I går spilte vi Play Magnus (en sjakkapp der man møter en datamaskin som simulerer Magnus Carlsen på 19 ulike nivåer, red. anm.) til klokken 24, forteller Dyrhaug.

Var 50 sekunder dårligere enn Sundby
Forrige gang Northug klatret opp monsterbakken i Tour de Ski hadde han en klatretid som var 50,7 sekunder svakere enn Sundby. Trolig må Northug ha et større forsprang på Sundby enn han har nå (12 sek.) for å vinne Tour de Ski. 29-åringen lover å gi jernet opp Alpe Cermis.

– Jeg gjør et forsøk igjen. De fleste vet at jeg ikke slipper før det er game over. Jeg skal kjempe til det stopper, sier han.