Dette er en helt ny modell fra Volvo, nemlig en sedanutgave
i Cross Country-drakt.
Dette er en helt ny modell fra Volvo, nemlig en sedanutgave i Cross Country-drakt.

Her går Volvo nye veier

Spesialmodell byr på noe helt nytt.

Volvo har hatt stor suksess med sine XC-modeller, både her i Norge og ute i den store, vide verden.

SUV-ene XC90 og XC60 og ikke minst crossoveren XC70, er alle biler som har gått sin seiersgang.

Dette er modeller som har vært svært viktige for Volvo gjennom mange år. De har vært imagebyggere, samtidig som de har gitt stort salg og verdifulle inntekter.

BMW X6 i light-utgave?

Volvo var tidlig ute med dette, senere har en rekke bilmerket kommet etter og hatt stor suksess med samme oppskrift.

Nå tar imidlertid Volvo dette et skritt videre og lanserer en sedan i XC-serien. Sedan med denne oppskriften er det veldig få som har gjort før, så her er Volvo tidlig ute.

Det er Volvo S60 som får denne drakten. Bilen med sitt coupeaktige utseende minner nesten litt om BMW X6 i light-utgave.

Les vår test av BMW X6 her

Økt bakkeklaring synes godt også på bilder, det er noe som kan komme godt med i vinterlandet Norge.
Økt bakkeklaring synes godt også på bilder, det er noe som kan komme godt med i vinterlandet Norge.

Et modig valg

Volvo bekriver selv S60 Cross Country som den første premium-sedanen med de samme gode kjøreegenskapene og robuste designelementene som de berømte Cross Country-bilene.

- Vi ønsker å utforske markedet med Cross Country-merkevaren vår. Vi gjorde dette i 1997 med V70 Cross Country. Det var introduksjonen av et helt nytt segment. Vi har gitt den nye modellen de samme gode kjøreegenskapene som de øvrige Cross Country-modellene, samtidig som den har fått et helt unikt sportslig og eventyrlystent uttrykk – sier Lex Kerssemakers, Senior Vice President Product Strategy and Vehicle Line Management hos Volvo Cars.

Denne bilen ble et vendepunkt for Volvo

Selvsikker holdning

I likhet med nylig introduserte V60 Cross Country, har S60 Cross Country fått en 65 millimeter høyere sittestilling.

Volvo kommer nok selv til å fokusere mest på firehjulstrekk, men bilen blir også levert med "bare" forhjulsdrift.  

S60 Cross Country er tilgjengelig med både 18- og 19-tommers felger med høyprofildekk som skal gi bedre komfort, redusert veistøy og ekstra beskyttelse mot skarpe fortauskanter, steiner og hull i veien.

Dette er bilene Volvo aldri laget

En urban sedan som skapt for norsk livsstil

- I Norge har Cross Country-varianten av V40 fått meget god mottakelse. Fire av ti solgte Volvo V40 er en Cross Country. Vi tror S60 Cross Country vil overraske kundene på en spennende måte når den kommer til Norge i juni, sier Rune Gutteberg Hansen, PR- og informasjonsdirektør i Volvo Car Norway. Han legger til:

- Denne bilen vil trives like godt på en fjellvei som i bygatene. Den er allsidig og godt forberedt for begge anledninger, som mange av oss liker det her i landet.

Volvo XC70: Like trygg som et godstog fra NSB

Drivlinje

S60 Cross Country lanseres med et drivlinjeprogram som spenner fra den kraftige bensinmotoren T5 med opptil 250 hk (firehjulsdrift) som blir tilgjengelig i USA, Canada, Russland og Europa, til dieselmotoren D4 med 190 hk (forhjulsdrift).

Disse er basert på Volvos Drive-E-drivlinjearkitektur. En D4-dieselvariant med firehjulsdrift basert på en 2,4-liters femsylindret dieselmotor vil også bli lansert.

Prisene på Volvo S60 Cross Country i Norge er ikke klare, og kommer nærmere lanseringen.

Volvos gullgruve, XC90 takker for seg

Volvo S60 Cross Country kan bli en ny favoritt som de som ønsker seg vinterbil, men ikke vil kjøre stasjonsvogn eller SUV.
Volvo S60 Cross Country kan bli en ny favoritt som de som ønsker seg vinterbil, men ikke vil kjøre stasjonsvogn eller SUV.

 

Laster inn forumet...