Pulled pork

Langstekt mør svinenakke servert med løk, avokado, tomater og hvitløksdressing.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette trenger du:

Ca 1,5 kg benfri svinenakke
salt
2 løk
2-3 fedd hvitløk
½ dl tomatpure
2 ss tomatketchup (med mindre sukker)
1-2 ts finhakket frisk chili, eventuelt 1/2-1 ts chilipulver eller ¼ ts kajennepulver)
2 ts malt spisskum
2-3 ss BBQ-saus med røyksmak eller 1-2 ss whisky
Rapsolje

Server pulled pork i grovt rundstykke eller potetlompe
Salat, avokado, tomater og dressing etter ønske.

PULLED PORK: En garantert HIT ved middagsbordet.  Foto: TV 2
PULLED PORK: En garantert HIT ved middagsbordet.  Foto: TV 2


Slik gjør du:

Gni svinenakke inn med salt.
Varm stekeovnen til 125 grader.
Rens og del løk i båter og surr myk i olje.
Tilsett finhakket hvitløk, tomatpure, tomatketchup, chili, spisskum og BBQ-saus. Eventuelt whisky, alkoholen vil koke bort!

Pensle en ildfast form med olje. Du kan også bruke en leirgryte/rømertopf. Den må legges i bløt før bruk og tenger ikke pensles med olje.
Prikk svinenakken med en gaffel og legg i formen.
Fordel løkblandingen rundt og over kjøttet i formen.
Dekk med aluminiumsfolie eller lokk.
Sett formen i stekeovnen ved 125 grader i 6-7 timer.
Fyll på litt væske for eksempel vann, kraft eller hvitvin slik at det ikke koker tørt i formen.
Fordel litt av væsken over svinenakken under stekingen.

Sjekk at svinenakken er nok stekt ved å stikke en gaffel i kjøttet og det kan trekkes lett fra hverandre.
Ved servering, bruk kniv og gaffel, og trekk kjøttet av svinenakken i strimler.

Server i grovt rundstykke eller lompe med most avocado, hakkede tomater, finsnittet salat/kinakål og topp med hvitløksdressing/majones.