Det går unna hos Rolls-Royce – i fjor satte de ny salgsrekord og leverte for første gang i historien ut mer enn 4.000 biler.
Det går unna hos Rolls-Royce – i fjor satte de ny salgsrekord og leverte for første gang i historien ut mer enn 4.000 biler.

Luksusmerket har aldri solgt flere biler

2014 ble det beste i deres 111-årige historie.

Det blir stadig flere rike mennesker i verden – det merker også bilprodusentene. Generelt går trenden i retning mot at luksusmerkene selger stadig bedre. 

Og da er det kanskje ikke så rart at merket som oser luksus framfor noen – Rolls-Royce – gjør det svært bra. I fjor rullet de inn til det beste resultatet i sin 111 år lange historie.

Passerte 4000 biler 

Under eierskap av tyske BMW, har Rolls-Royce de siste årene blitt tilført betydelige ressurser. De har utvidet modellutvalget sitt – og ikke minst har de gjennomgått en voldsom modernisering.

Der Rolls-Royce tidligere i stor grad fløt på tradisjoner og sterk merkevare, er bilene deres nå helt i forkant på teknologi og luksus. Samtidig har BMW lagt vekt på å videreføre det eksklusive, målet er på ingen måte å pøse ut flest mulig biler.

Likevel passerte Rolls-Royce i fjor for første gang 4.000 solgte biler. 

Denne Rollsen har kjendis-fortid

Kina ikke størst 

I 2014 fikk Rolls-Royce seks nye forhandlere verden over, det brakte det totale antallet opp i 127. Og flere nye er på gang i år. For Rolls-Royce er det viktig å bygge seg opp i så mange markeder som mulig, slik at man ikke er så sårbar for lokale konjunkturer.

Veldig mye handler om Kina i bilbransjen akkurat nå, men det er foreløpig ikke største marked for Rolls-Royce. Den posisjonen holder nemlig fortsatt USA, foran landene i Midt-Østen.

Deretter følger Kina og Europa. Hjemlandet Storbritannia er fjerde største enkeltmarked for Rolls-Royce.

Er dette verdens beste bil?

10 eksemplarer i Norge 

Økt salg gjør også at Rolls-Royce trenger mer folk. I dag er det 1.500 ansatte ved fabrikken i Goodwood. 

Et nytt teknologi- og logistikksenter er på gang, som vil gi ytterligere 200 arbeidsplasser. Rolls-Royce merker også stadig mer etterspørsel fra kunder som ønsker ekstra skreddersøm på bilene sine. I utgangspunktet kan man få Rollsen sin akkurat slik man vil - her er det bare et spørsmål om hvor mye man er villig til å betale. 

PS: I Norge finnes det i skrivende stund 10 Rolls-Royce til salgs i bruktmarkedet. Den rimeligste er en 1982-modell Silver Spirit som blir din for 99.000 kroner. I motsatt ende: En 2010-modell Ghost med prisforlangende 2.479.000 kroner.  

Broom-gutta testet Ghost - ikke rart de smiler!

Etter at BMW overtok, har Rolls-Royce tatt mange skritt i mer moderne retning. Den store utfordringen er naturligvis å samtidig ta vare på tradisjonene.
Etter at BMW overtok, har Rolls-Royce tatt mange skritt i mer moderne retning. Den store utfordringen er naturligvis å samtidig ta vare på tradisjonene.

Mer kommer: De har tenkt å lage SUV også

Laster inn forumet...