Stekt torsk på menyen

Stekt torsk med lun rød bønnesalat og soyasmør.

Dette trenger du:
ca 800 g torskefilet
2-3 ts salt
olje eller litt smør til steking

Bønnesalat:
1 boks røde bønner
1 rødløk
2 flådde klasetomater
2 ss hakket persille
1 bunt vårløk
2 ss Balsamicoeddik
ca ½ dl olivenolje
salt og pepper

Soyasmør:
1 1/2 dl usaltet smør, lett brunet
1/2 dl soyasaus
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
Eventuelt ½ ts finhakket rød chili og ½ ts finhakket frisk ingefær
1 ss hakket bladpersille/kruspersille

STEKT TORSK: Fargerik og god mat på en tirsdag.   Foto: TV 2
STEKT TORSK: Fargerik og god mat på en tirsdag.   Foto: TV 2

 

Slik gjør du:

Fersk eller frossen torsk eller seifilet kan brukes.
Tin og tilbered etter anvisning på pakken.
Fersk torsk med skinn; skrap skinnsiden på torsken med en skarp kniv.
Dryss salt over fileten og la fisken ligge i 15-20 min.
Skyll av saltet, tørk av fileten og la den om mulig ligge kaldt et par timer. Dette gir god smak og fiskekjøttet blir fastere.

Bønnesalat:
Skyll godt av de hermetiske bønnene.
Finhakk rødløk og surr i litt olje til løken er blank.
Tilsett hakkede tomater (eventuelt flådde), persille og vårløk.
Bland sammen og hell over dressing av balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper.

Soyasmør:
Brun smøret til det blir nøttebrunt, uten å bli brent.
Bland inn soyasaus, finhakket hvitløk, sjalottløk, chili, ingefær og urter.
Varm opp, sausen må ikke koke.

Stekt torsk:
Tørk godt av fiskestykkene.
Ha olje/litt smør i en varm stekepanne, legg fisk med skinnsiden ned i stekepannen.
Stek til skinnet blir brunt og sprøtt, snu og stek 1-2 min på andre siden.
Fisk uten skinn stekes 3-4 min på hver side.
Server torsken på en seng av bønner og hell litt soyasmør rundt det hele.

TIPS:
Glutenfri, bruk glutenfri soyasaus, lav på karbohydrater.
Melkefri når smør erstattes med margarin uten melk og salt.