«Tid for hjem»-Kjersti: – Det hender at folk får sjokk 

Nå er det fargen svart som gjelder hos designerne i oppussingserien på TV 2.   

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I årets første episode av «Tid for hjem» pusser programleder Kjersti Bergesen og gjengen opp en stue hos en firebarnsfamilie.

Etter at en av døtrene meldte dem på serien får de endelig den stuen de trengte – med runde hjørner og en stor koselig sofa som samlingsted for familien. 

Få en smakebit av første episode i videoen øverst!

Verste dag på jobb

STØVETE: Hele «Tid for hjem»-gjengen i sving med å rive ned et kjøkken.
STØVETE: Hele «Tid for hjem»-gjengen i sving med å rive ned et kjøkken.

I denne ellevte sesongen av den populære serien på TV 2 blir det også oppussing av en hytte på fjellet, og i en bolig i Harstad. Selv om årets sesong bærer preg av mye slitsomt arbeid er det likevel en arbeidsdag som skiller seg ut som ekstra krevende gjennom alle tider. 

– Min verste dag på jobb noensinne var da vi laget et sort kjøkken til denne sesongen. Vi skulle først rive og kaste et helt flisekjøkken og flisegulv med varmekabler. Alt skulle bæres ut oppi trillebårer og bøtter. Utstyrt med vernebriller og munnbind var vi kun avbrutt av en liten lunsj. Det var enn grusom dag på jobb, det var så mye støv at det var helt umulig å beskrive, sier Kjersti. 

Store overraskelser

Til sammen har gjengen i «Tid for hjem» pusset opp over 85 prosjekter. Naturlig nok er det flere som har fått seg en stor overraskelse gjennom årene. Selv om folk er godt forberedte på total forandring er det ikke alltid de klarer å ta alt innover seg med en gang. 

– Det hender jo at folk får sjokk, fordi det er helt umulig å forestille seg hva vi skal gjøre. Det blir ofte helt annerledes enn folk tror. Selv om det er noe de tenker seg, så er det så sjokkartet at når de kommer tilbake er det vanskelig å vite hva de synes med det samme, sier den rutinerte programlederen.

Bedrer familielivet

Årets beste opplevelse for Kjersti er fra et uteprosjekt de har laget til denne vårsesongen. Hun legger ikke skjul på at uteprosjekter er noe av det morsomste hun gjør, og da er hun ofte designeren selv. 

– Det var et prosjekt som var lett å velge, og så bodde det veldig hyggelige folk der. Så laget vi bare en helt fantastisk fin bakgårdshage som jeg visste ble helt riktig. Alt fungerte så godt, og prosjektet passet så bra til dem. Familien har fortalt så mye fint i ettertid om dette. Det var ekstra gøy fordi de ble en så viktig ting for familien og de har begynt å snakke mer sammen, tilføyer hun.

Nysgjerrig

Selv om det å lage «Tid for hjem» innebærer mye hardt arbeid og god planlegging er fremdeles ikke Kjersti lei av programmet.

– Det som driver meg er nysgjerrighet. Det siste prosjektet er jo ofte det beste. Dessuten er jeg veldig glad i å jobbe sammen med de folkene jeg jobber sammen med. Tenk hvis jeg ikke skulle jobbet sammen med dem, eller enda verre – tenk hvis noen andre skulle gått på jobb sammen med dem, sier Kjersti lattermild.

Ikke tid til hjem

Med mye inspirasjon til oppussing gjennom jobben tenker Kjersti ofte at hun skal lage tilsvarende ting hjemme. 

– Jeg får ofte lyst til å ha det slik vi gjør i programmet. Så kommer jeg hjem etter flere uker borte, så er støvsugeren fremme og ting står ved siden av oppvaskmaskinen, så gjør jeg det ikke likevel. Da har jeg hverken tid eller penger, sier hun.

Populær farge

Undervegs i programmet kommer det flere gjestedesignere innom for å sette sitt preg på norske rom. Kjersti har lagt merke til at det er en farge som er ekstra populær nå for tiden. 

– Det viser seg at det er mange designere som synes svart er litt gøy. Det er mange designere som er opptatt av svart i år, så det det kommer litt av det etterhvert, avslører hun.  

Selv har hun to ting øverst på listen over hva hun er særlig fornøyd med denne sesongen. 

– Jeg har laget en veldig kul ugle, den er laget av gamle klokker. Så har jeg laget et utrolig tøft spraymaleri. Det var to gode høydepunkter for min del i år, avslutter hun.  

Se sesongpremieren av «Tid for hjem» tirsdag 6. januar kl. 20.00 på TV 2