Denne bilen ser ut som den kan kjøre fra det meste. Men utseendet er ikke alt ... FOTO: Wald International
Denne bilen ser ut som den kan kjøre fra det meste. Men utseendet er ikke alt ... FOTO: Wald International

Med denne kan du lure naboen

SUV-favoritten barskere enn noen gang.

Laster inn forumet...

En av de viktigste modellene til Lexus på lang, lang tid er hybrid-SUVen NX 300h. Det er en bil som konkurrerer mot mellomstore SUVer, som Audi Q5 og Volvo XC60.

Lexus har store forventninger til salget. Dette er bilen som skal gi et betydelig økt volum for det japanske premiummerket. Forhåndsinteressen har vært stor, og det rapporteres om gode salgstall.

Lexus har som vanlig gjort noen designgrep som sørger for at NX skiller seg ut i mengden. Faktisk nøler vi ikke med å kalle den klassens desidert tøffeste.

Les også: Lexus-SUV ble utsolgt på to uker

Ikke rask

En skal imidlertid ikke dømme alt ut ifra utseendet. Og etter å ha prøvekjørt den, kan vi bare slå fast at den er langt unna sportslig. Joda, den har en elmotor og en bensinmotor som totalt yter 200 hk - noe som burde være nok til å gi et friskt fraspark.

Lexus NX er ikke akkurat døll å se på i utgangspunktet heller ...
Lexus NX er ikke akkurat døll å se på i utgangspunktet heller ...

Men den har en CVT-girkasse som ikke klarer å levere det dragsuget du forventer. 0-100 km/t tar 9,2 sekunder. Det er ikke spesielt raskt. Og den trinnløse giringen bidrar ikke til at det oppleves noe bedre.

Her kan du lese om prøvekjøringen vår av NX300h

Styling-bonanza

Vårt hovedanliggende er derfor ikke design og styling. Her mener vi Lexus har truffet innertier. Men det japanske stylingfirmaet Wald International mener tilsynelatende at det er mer å hente. 

De har laget et voldsomt styling-kit til bilen. Black Bison har de kalt det. Og det ser virkelig akkurat like rått ut som navnet tilsier.

Her får du blant annet en svær, ekstra frontspoiler, spoiler på bakluka, en mektig diffusor bak, mer plastdekor rundt hjulbuene og litt annet plukk som totalt sett gir et enda mer aggressivt utseende.

Navnet er kanskje litt misvisende, ettersom bilen er hvit, men de enorme felgene som er satt på er i alle fall sorte.

Les også: Nå får du stor premium-SUV til folkepris

Ingen rakett

Men hvorfor skal denne bilen lure naboen? Jo, designet tilsier altså at denne bilen har motorkraft av det sjeldent brutale slaget.

Men Wald International har ikke sluppet noe informasjon om at de har valgt å gjøre noe med ytelsene. Det er med andre ord ingen tuning involvert her.

SUVen, som garantert blir byens mest sportslige å se på, vil dermed ikke kunne levere de ytelsene den gir inntrykk av å ha.

Fronten kan nok med rette kalles noe vulgær i Black Bison edition. FOTO: Wald International
Fronten kan nok med rette kalles noe vulgær i Black Bison edition. FOTO: Wald International

Men hvis du klarer å lure alle til å TRO at du sitter på en rakett som når som helst kan forsvinne i en røyksky i horisonten, slipper du kanskje å måtte bevise det ...

Les også: Du kan sitte som en konge - til en tredjedel av prisen