Jacobsen hoppet lengst av alle

Anders Jacobsen imponerte i kvalifiseringen i Bischofshofen.

IMPONERTE IGJEN: Anders Jacobsen viste igjen god hoppform i Hoppuka mandag. Foto: Scanpix
IMPONERTE IGJEN: Anders Jacobsen viste igjen god hoppform i Hoppuka mandag. Foto: Scanpix

Anders Jacobsen hoppet lengst av alle og ble bare slått av østerrikerne Stefan Kraft og Michael Hayböck i kvalifiseringen til hoppukeavslutningen i Bischofshofen.

Samtlige sju nordmenn er kvalifisert for den fjerde rennet i årets tysk-østerrikske hoppuke. Jacobsen imponerte likevel mest under mandagens kvalifisering. Ringkollen-hopperen fikk til et kjempehopp på 139,5 meter og var med det lengst av alle.

Den norske veteranen måtte likevel se seg knepent slått på poeng av hoppukeleder Stefan Kraft fra Østerrike og landsmannen Michael Hayböck. Sistnevnte er nummer to i hoppuka etter tre renn.

Anders Bardal har vist gode tendenser i Bischofshofen og gjorde også et godt hopp i kvalifiseringen. 132 meter holdt til sjetteplass. Samme lengde ble det på unggutten Johann André Forfang, som til slutt endte på 14.-plass.

Daniel André Tande hoppet 128,5 meter og hadde heller ingen problemer med å kvalifisere seg.

Anders Fannemel fikk ikke den oppturen han hadde håpet på mandag. Hornindølen, som imponerte i verdenscupen før jul, har slitt i hoppuka. Mandag måtte han nøye seg med 121 meter. Trøsten er at Fannemel er blant de forhåndskvalifiserte til tirsdagens renn. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2