Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oberstdorf (TV 2): Etter lørdagens prolog uttalte Petter Northug at Chris Jespersen ikke måtte tenke så mye på penger.

Bakgrunnen var at Jespersen måtte hjelpe Martin Johnsrud Sundby til seier i fjorårets Tour de Ski. Det tapte Jespersen potensielt 310 000 kroner på å gjøre.

På dagens jaktstart klarte Jespersen å komme seg frem til tetgruppen på førsterunden, men han fikk det tungt mot slutten og Northug vant.

Seierherren fortsatte den vennskapelige mobbingen av Jespersen også etter dagens renn, og vil gjerne dele premiepengene:

– Jeg skal gi alt til Chris. Jeg skal starte sparefond for Chris. Jeg skal sørge for at han har et eget solarium i garasjen hjemme. Han skal få det playboy-livet han ønsker seg.

- Han blir en luksushjelperytter?

- Han blir en luksus… Nå skal jeg ikke si det ordet på «p» jeg tenkte på, men en luksushjelper, humrer Northug.

Petter Northug har i løpet av de to første Tour de Ski-etappene gått inn 5000 sveitsiske Franc (38 000 kroner). Det er nesten like mye penger som Jespersen har samlet i løpet av hele sesongen (43 000 kroner).

Chris Jespersen.Foto: Terje Pedersen, Scanpix
Chris Jespersen. Foto: Terje Pedersen, Scanpix

Vil vurdere å hjelpe

Til slutt endte Chris Jespersen 30 sekunder bak Northug. I sammendraget ligger Jespersen nå 45 sekunder bak. Dersom skånevikingen havner for langt bak i sammendraget, vil han vurdere å hjelpe Petter Northug slik han hjalp Martin Johnsrud Sundby i fjor.

- Det får vi se på. Hvis jeg ligger håpløst an i sammendraget, skal jeg gjerne hjelpe til, sier Jespersen, som bare synes det er moro at Northug henger ham ut.

– Jeg er spent på om folk skjønner hva vi snakker om. Det er gode kompiser som bare snakker drit. Jeg håper folk skjønner at det bare er kødd. Northug kom til lunsj i går og var strålende fornøyd med at han hadde «disset» meg på pressekonferanse. Vi lo godt av det, sier Jespersen.

Ble imponert

Jespersen lot seg imponere av det mosbyggen viste i dag.

- Han har gjort det. Han imponerer. Plutselig var han bak meg før han dro skikkelig til over noen bakketopper. Du vet aldri hvor du har ham. Han hadde stålkontroll, sier Jespersen.

Han tror det blir tungt å hevde seg i sammendraget om noen av sammenlagtfavorittene gjør det bra i tirsdagens sprint.

- Da må jeg gå jævlig fort på skøyteløpet, sier han.