Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innsbruck (TV 2): Selv om Anders Jacobsen søndag innrømmer at han bokstavelig talt tøyde regelverket om hvordan man har på seg hoppdressen da han vant nyttårshopprennet, vil ikke andremann Simon Ammann høre snakk om at Jacobsen jukset.

– Jeg vil ikke si så mye om den saken. Skal man diskes, må noen legge inn protest, eller så må FIS anlegge en sak. Ingen av delene skjedde, så da skal ikke jeg stå å peke på noen andre, sier Ammann til TV 2.

– Fikk beskjed

Likevel innrømmer Jacobsen både overfor VG og NRK at han har fått refs av FIS i etterkant av nyttårshopprennet, fordi han har operert i gråsonen av regelverket.

– Jeg har fått en advarsel. Det handler om at jeg har dratt dressen ned på hånda. I reglene står det at du kan dra dressen ned på knoken. Det står ikke noe om at du ikke skal dra noe over den, sier Jacobsen til NRK.

Etter rennet i dag, hadde ikke Jacobsen problemer med å få godkjent dressen.

– Vi satt sju mann inne på utstyrskontrollen, der alle kan se alt når vi kler av oss dressen.

Alt ble godkjent hos meg, forteller Jacobsen til TV 2.

At han blir mistenkeliggjort for bevisst juks, bryr han seg ikke om.

– Nei, jeg spiller med åpne kort, sier han.

– Ikke alvorlig

Sportssjef Clas Brede Bråthen hevder han ikke visste at Jacobsen hadde fått en advarsel før han hørte det av TV 2.

– Dette er ikke alvorlig. Det er ganske vanlig at man opererer i gråsoner. Det er til syvende og sist utøverens ansvar at utstyret er i orden, selv om vi har et system for at folk ikke skal bli disket, sier Bråthen til TV 2.

Han mener man ikke kommer utenom at man eksperimenterer innenfor regelverket.

– Det er en del av idretten vår at man ligger på limiten. Man vinner ikke hopprenn uten å være konkurransedyktig på utstyr. Jacobsen har fått en advarsel. Dersom FIS mente han burde vært disket, så hadde han blitt det. Så denne saken har nok vokst seg større enn den er fordi den har vært blåst opp i media, mener Bråthen.

Vis flere